Søkemotoren Boliga.no

Finner de billigste boligene

Nettstedet Boliga finner boligene som har falt og steget i pris – og som fortsatt er til salgs.

BOLIGPRISER: Nettstedet Boliga.no forteller deg om prisendringer på boliger som har blitt lagt ut for salg, og om prisen går opp eller ned over tid.

BOLIGPRISER: Nettstedet Boliga.no forteller deg om prisendringer på boliger som har blitt lagt ut for salg, og om prisen går opp eller ned over tid. Foto: Foto: maps.live.no

Publisert Oppdatert

Mens den vanlige prisstatistikken synliggjør hva boliger er blitt solgt for, viser Boliga.no hvor du finner tak over hodet til nedsatt pris - og som du fortsatt kan legge inn bud på.

"Januarsalg" hele året

Metoden er enkel: Du velger hva slag bolig du er på jakt etter (leilighet, enebolig, rekkehus ...), prisintervall og geografisk område. Omtrent som hos Finn.no og andre boligannonseformidlere, altså.

Den store forskjellen er at treffene du får opp hos Boliga, kan sorteres etter prisfall, som vises i prosent. Det er også mulig å krysse av for "Bare boliger som har senket prisen", så får du kun opp mulige varp.

Les også: Coachens finanskrise-råd

10 på bunnen

I skrivende stund har Boliga 18 473 boliger i databasen. 94 av disse salgsobjektene har falt i pris i dag, på det meste med 40 prosent. Den boligen dette gjelder, ligger i Stavanger sentrum og har vært forsøkt solgt i et års tid, ifølge Dagens Næringsliv.

Boliga oppdaterer fortløpende en 10 på bunnen-liste over de registrerte boligene som har falt mest i pris på landsbasis. Thurmans gate 10b i Oslo på andre plass har falt med 21 prosent siden leiligheten ble lagt ut for salg.

Du kan også søke etter et nytt hjem via et interaktivt norgeskart.

Les også: Tregt boligmarked

Misfornøyde meglere

- Boliga har utviklet et verktøy som automatisk samler inn data om alle eiendommer som annonseres på nettet. All informasjon struktureres og presenteres på en måte som gir full oversikt over hvordan annonserte priser endres over tid, sier kommersiell direktør Tim Jensen i Boliga til Forbrukerrådet.

Danske Boliga har eksistert i Danmark i to år og utvidet tjenesten til Sverige for et halvt år siden. I begge våre naboland har eiendomsmeglerne mottatt konseptet med harme.

Les også: Slik sparer du tusenlapper på strøm

Truet med sak

- Til å begynne med ble vi truet med rettslig forfølgelse. Vi fikk virksomheten vår juridisk vurdert av Forbrukerrådet i Danmark og Bygge- og erhvervsstyrelsen i Sverige, og konklusjonen var at vi kun gjør det samme som andre søkemotorer, nemlig å samle offentlig tilgjengelig informasjon på nett. Nå har meglernes pipe fått en annen lyd, og vi blir stadig oppringt av eiendomsmeglere som vil ha boliger ut på Boliga, sier Tim Jensen i Boliga, som ikke minst lever av nettopp eiendomsmeglernes annonsering.

- Bra for forbrukeren

Forbrukerrådet er positivt innstilt til at Boliga etablerer seg i Norge.

- Vi er glade for alle tiltak som gir forbrukerne bedre informasjon i boligmarkedet, sier Cecilie Asak hos Forbrukerrådet i Oslo.

Les mer:

Klikk/Bolig

Les også:

Verdens høyeste bygning når skyhøye høyder

Rumpa bar: Tabber i skiheisen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning