Boligrenta

Finansministeren tror på rentenedgang

Kristin Halvorsen mener at hun har lagt til rette for lavere boligrente. Men inntil det skjer, kan du opptre som din egen finansminister.

OPTIMIST: Finansminister Kristin Halvorsen tror hennes statsbudsjett legger til rette for rentenedgang.

OPTIMIST: Finansminister Kristin Halvorsen tror hennes statsbudsjett legger til rette for rentenedgang. Foto: Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Publisert Oppdatert

Kristin Halvorsen var ikke i tvil da hun uttalte seg til Dagbladet i dag tidlig om statsbudsjettet. Det ville legge til rette for lavere rente. Men foreløpig har hun ikke sagt noe om hvordan budsjettet skal bidra til dette, og heller ikke når det vil skje. Nervøse boligeiere med redsel for at stigende boligrente skal pulverisere privatøkonomien, må nok derfor smøre seg med tålmodighet.

LES OGSÅ: -Ingen grunn til panikk

Vær din egen finansminister

Men frem til renten virkelig begynner å gå ned, kan man opptre som sin egen finansminister. Start for eksempel med å flytte boliglånet over til den banken som gir den laveste renten. Her finner du en liste over de rimeligste bankene. Du kan også vurdere å bruke såkalte låneagenter.

Et annet grep du kan ta, er å gå gjennom økonomien din og sette opp ditt eget statsbudsjett, slik at du kan avdekke muligheter for å gjøre privatøkonomien din romsligere. Klikk har tidligere skrevet om hvordan du kan gjøre gjeldsbyrden lettere å bære. Få tips her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning