IKEA-katalogen 2009

Farger, lek og moro fra IKEA

– Du er sjefen, sier IKEA med årets katalog. Se trendene!

Publisert Oppdatert

DETTE ER IKEA

Historien om IKEA begynte i 1943 i den lille landsbyen Agunnaryd i Sverige, da grunnlegger Ingvar Kamprad var bare 17 år. Navnet er en forkortelse av grunnleggerens navn (IK) samt gården der han ble født, Elmtaryd, og tettstedet Agunnaryd der gården ligger.

Den første IKEA-katalogen kom i 1951, men den første butikken i Norge åpnet ikke før flere år senere, i Asker 1963.

Siden starten har IKEA vokst til å bli en institusjon, og er en av de største innen detaljvarehandel med mer enn 118 000 medarbeidere i 40 land, og et årlig salg på mer enn 19 milliarder euro.

IKEA-sortimentet består av omtrent 9 500 hjeminnredningsartikler. Årets katalog inneholder 780 nyheter. I fjor ble katalogen trykket i mer enn 191 millioner eksemplarer.

(Kilde: IKEA, Wikipedia)

IKEA har gjort en undersøkelse som viser at nordmenn synes de er kreative, og derfor står valgfriheten i fokus når katalogen lanseres.

Hvis hjemmet skal gjenspeile deg og din livsstil, er det dine behov og din smak som bestemmer hva som er rett og galt. Alt er lov, striper og ruter kan blandes, og kreativiteten skal styre mener IKEA.

Dette er mulig bl.a. med den nye serien «Karlstad», som finnes i mange forskjellige trekk og farger. Disse kan settes sammen, slik at du får din helt personlige sofa som vist i videoen.

- I hjemmet er det DU som er interiørstylisten, sier Camilla Lindemann, kommunikasjonssjef i IKEA Norge.

La deg inspirere!

.. og det kommer mer: I morgen tidlig kan du se video med flere av nyhetene fra IKEA!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning