Farge på sofaer

Hvilken farge anbefaler du på sofaene i TV-kroken?

Sist oppdatert

Vi skal skifte ut sofaen og stolene våre, både i tv-kroken og sittegruppa. Vi har lyse vegger som går mot brunt, samt en del eikemøbler og eikeparkett. Hvilken farge vil du anbefale på sofaene?

Vil det se dumt ut å ha lys sofa i sittegruppen og mørk sofa i tv-kroken da begge står i samme stue? Vil du heller anbefale å kjøpe samme type sofa begge steder? Vi klarer heller ikke å bestemme oss for om vi skal ha lyse eller mørke sofaer. Hvilke stoffer anbefaler du? De må tåle en del, for vi har små barn. Og sist, men ikke minst, vi har et stramt budsjett, så de må ikke være for dyre.

Først vil jeg si "slapp av!". Det skal være spennende og morsomt å velge møbler. Jeg ser at du er på rett vei, så stol på deg selv! Alt du nevner i brevet høres riktig ut, så jeg vil bare avklare litt. Det vil absolutt ikke se dumt ut å ha lys sofa i sittegruppen og mørk sofa i tv-kroken. Det er et veldig klokt og spennende valg. Spennende fordi det vil markere to soner med forskjellige farger, og klokt fordi man sitter lengre og oftere i en tv-stue. Da er det bedre med et mørkere stoff med tanke på slitasje og flekker.

Når det gjelder farger, kan dere gå for alt fra mørk brun til grå og nesten svart i tv-stuen. Hvis dere velger et lysere stoff i sittegruppen, velg stoff av typen alcantara, eller noe som ligner. Dette er et stoff som er utrolig lett å vedlikeholde. En våt klut er alt som trengs, og alle flekker er borte. Dere kan supplere sofagruppene med noen stoler i for eksempel grønt- som en fargeklatt.

Legg merke til innredninger som presenteres i interiørblader, og dere vil se at de som er mest spennende, som regel er de der det er brukt forskjellige mønstre og farger. Tricia Guild er en britisk tekstildesigner som er stor tilhenger av farger og mønstre. Gå innom en bokhandel og kjøpe en bok av henne, og la deg inspirere av hennes mot til å blande farger og mønstre. Hver gang jeg titter i bøkene hennes, føles det som å drikke fruktsmoothie!

Vær heller ikke redd for å kjøpe sofaene i forskjellige butikker. Dere kan godt ha to sofaer og to lenestoler i samme stue, og alle kan være kjøpt i forskjellige butikker.

Her er par adresser som har rimelige og spennende møbler: www.dinemobler.no og www.finedesignnorge.no

Denne saken ble første gang publisert 05/06 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også