Her er Norges billigste eneboliger

Enebolig til 140.000 kroner

For 140.000 kroner får du deg enebolig på Senja.

BILLIGST: Ifølge Finn.no er dette Norges billigste hus for tiden. For 140 000 kroner får du dette 4-roms huset på Senja.

BILLIGST: Ifølge Finn.no er dette Norges billigste hus for tiden. For 140 000 kroner får du dette 4-roms huset på Senja. Foto: Foto: Midt-Troms Eiendom AS

Publisert Oppdatert

Har du sjekket hvor mye lån du tåler, og vet at du har lite penger å kjøpe bolig for? Er du i tillegg ikke så nøye på hvor i landet du bor og heller ikke lar deg skremme av beskrivelser som "vesentlig vedlikeholdsbehov"?

Da er disse husene kanskje noe for deg.

Vi har lett etter Norges billigste hus. De vi fant ligger i prissjiktet 140.000 til 250.000 kroner.

Skal du selge din egen bolig bør du følge ekspertenes råd om å være ærlig om husets mangler.

Tvangssalg

Landets billigste bolig er en enebolig i Fjordgård på Senja til 140 000 kroner.

Det har gangavstand til butikk og nærhet til barnehage og skole.

Men man må påregne en del oppussing, og huset er ikke tilgjengelig før namsretten har godkjent salget. Huset er på tvangssalg, som blant annet innebærer at man vanligvis ikke kan påberope seg mangler etter at salget er gjennomført.

- Det er svært få muligheter til å reklamere på hus kjøpt på tvangssalg, sier advokat Harald Ramm i advokatfirmaet Langseth DA. - Og så er det mye lenger bindingstid på budet; seks uker.

Ikke beboelig

For 150 000 kroner får man ikke mye, og du må kanskje regne med å møte beskrivelser som "Boligen anses ikke beboelig".

- Dette huset inneholder så mye sopp og råte at det derfor ikke er forsvarlig å bo i det, sier meglerassistent Trine Bergum hos Midt-Troms Eiendom, som har til salgs en eldre enebolig i Gryllefjord .

Hun legger forsiktig til at prisantydningen på 150 000 sannsynligvis ligger i overkant, og at huset like så godt kan rives og bygges nytt.

.

NEST BILLIGST: 150 000 kroner må du ut med for dette huset i Gryllefjord, men det er så pass skadet av råte at du sannsynligvis like så godt kan bygget nytt.

NEST BILLIGST: 150 000 kroner må du ut med for dette huset i Gryllefjord, men det er så pass skadet av råte at du sannsynligvis like så godt kan bygget nytt. Foto: Foto: Midt-Troms Eiendom AS

Totalrehabiliteringsobjekt

Foto: Skjermdump: Finn.no

"Boligen er sliten og har behov for betydelig oppgradering", står det i annonsen for en bolig som er til salgs i Løkken Verk i Meldal kommune i Sør-Trøndelag.

190.000 kroner vil selger ha, men da må du regne med å bruke minst like mye på oppussing.

- Man må nok kanskje påregne å bruke enda mer enn salgssummen for å få huset opp på en tilfredsstillende standard, sier Fredrik Bakkejord hos Terra Eiendomsmegling.

Nærhet til bensinstasjon

I Malm i Nord-Trøndelag har advokatene Østeraas & Horseng til salgs en enebolig til 250.000 kroner.

Den er bygget i 1930, og trenger "vesentlige renoveringsarbeider for å gi boligen tilfredsstillende bygnings- og bostandard i f.t. dagens krav/behov", som det står skrevet i annonsen.

Men er du villig til å koste på den litt, får du en bolig med gangavstand til både bensinstasjon og blikkenslagerfirma, og beliggenhet "nært alle sentrumsfunksjoner som finnes i kommunesenteret".

God soveplass

Trenger du mange soverom, har Eiendomsmegler1 boligen til deg på Innvorda i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag.

Boligen har fem soverom, og det er 2,5 kilometer til kaia.

For 170.000 kroner får du sannsynligvis huset. Og kanskje litt kulturhistorie med på kjøpet, for huset er fra 1898.

Les mer:

Slik bygger du et enkelt tørkeskap

Enkelt å måke snøen av taket

Dette skjer med hytta di i kulda

Langtest Skoda Octavia

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning