Jomfruholmen - din egen øy i Arendal

Du kan kjøpe denne øya

Forsyn deg - om du har 18 millioner kroner.

KJØP EN ØY: Jomfruholmen på utsiden av Hisøy i Arendal er til salgs for 18 millioner kroner. Det følger med flere bygninger og egen broforbindelse. Foto: Megleren.

KJØP EN ØY: Jomfruholmen på utsiden av Hisøy i Arendal er til salgs for 18 millioner kroner. Det følger med flere bygninger og egen broforbindelse. Foto: Megleren. Foto: Foto: Megleren

Publisert Oppdatert

For 18 millioner kroner kan dette bli ditt. Idyllen ligger bare noen svømmetak fra Arendals havnebasseng.

Eiendommen som ligger på en tre og et halvt mål stor holme med panoramautsikt over Arendal ble forsøkt solgt før jul i fjor. Da lå den ute lenge uten prisantydning. Selgeren fikk ingen konkrete bud.

- Den gangen var det kun sonderinger på et nivå som ikke var interessant for selgeren, sier megler Leif Chr. de Presno til Klikk.no.

Over 100 år siden sist

Sist gang eiendommen ble omsatt i det åpne markedet, var i siste del av 1800-tallet - midt i den berømte seilskutetiden, da verdien av skipene skal ha vært høyere enn samtlige av datidens amts, gårder.

Øyeiendommen ble lagt ut for salg igjen rett før påsken, men ifølge megleren, lar budgiverne vente på seg. Eiendommen består av hovedhus, kombinert båtbu og garasje, samt båtbyggeri.

- Det ligger midt i smørøyet i indre byfjord i Arendal, og det antas at bygningene kan videreutvikles, sier de Presno.

Megleren mener det kan være mulig å bygge nye bygninger på øya, med forbehold om at den ligger i en svært restriktiv strandsone. Den er delvis regulert til næringsformål.

Selgeren har god tid

Om ingen kjøper melder seg med 18 millioner, er det slett ikke sikkert at selgeren vil kvitte seg med eiendommen. Megleren vil heller ikke begi seg ut på spådommer om når eiendommen blir solgt.

- Selgeren har god tid og selger kun til riktig pris. Om ingen melder seg, kan det være aktuelt at noen av de tre arvingene overtar eiendommen, sier de Presno til Klikk.no.

Panorama for offshore-VM

KJENDISNABO: Bjarte Hjelmeland eier en øy rett i siktlinja fra Jomfruholmen.

KJENDISNABO: Bjarte Hjelmeland eier en øy rett i siktlinja fra Jomfruholmen. Foto: Foto: Svein Brimi

Øyeiendommen ligger bokstavelig talt rett ved løypa for Class 1 Offshore (ekstern lenke). Har du millionene i hånden og lyst på orkesterplass når sjeikene fra Dubai kniver mot konkurrentene i fartsmonstrene sine, er dette muligheten.

Fra bryggekanten kan du følge med på dramaet som utspilles når båtene raser over fjorden i godt over 200 kilometer i timen.

Eiendommen har panoramautsikt mot vestsiden av naboøya Tromøy og deler av sentrum av Arendal som ligger noen få minutters fergetur unna.

Noen få minutters båttur utover Galtesund ligger Merdø (ekstern lenke) og Torungen fyr (ekstern lenke).

Kjendis i nabolaget

I 2006 kjøpte skuespilleren Bjarte Hjelmeland et skjær (ekstern lenke) noen svømmetak unna, med et funkis badhus fra 1930-tallet. Hjelmeland bor ikke på eiendommen.

ELLINGSVIK: Denne øyeiendommen mellom Risør og Kragerø ble solgt for 7,9 millioner kroner i 2006.

ELLINGSVIK: Denne øyeiendommen mellom Risør og Kragerø ble solgt for 7,9 millioner kroner i 2006. Foto: Foto: fra prospektet

Men det er nok ikke det en eventuell kjøper først og fremst ønsker.

Forvist dansk jomfru

Opprinnelsen til navnet på øya stammer visstnok fra en adelig dansk dame som i en tid oppholdt seg der. Hun var forvist fra Danmark og oppholdt seg der alene med sin kammerpike, ifølge historien som du kan lese i prospektet som ligger på Finn.no.

Flere øysalg de senere år

De siste årene har det vært omsatt flere øy-eiendommer i Norge. Men det er ikke mange som har den prisklassen som i dette tilfellet.

I 2006 ble en hytteeiendom på en øy i Ellingsvik, mellom Kragerø og Risør, lagt ut for salg (ekstern lenke). Eiendommen var prissatt til 6,9 millioner kroner.

Ifølge megler Hans Magnus Semb ble øy og hytte solgt for 7,9 milloner kroner.

I 2007 ble øya Krokholmen i Gildeskål lagt ut for salg til en prisantydning på 12 millioner kroner. Det var tredje gang på tre år, og sju millioner kroner dyrere enn året før, ifølge E24.no.

En hytte liggende på en 20 mål stor øy i Byglandsfjord ble lagt ut for salg i 2007 med prisantydning 1,2 millioner, ifølge NRK.no.

Om du ikke har behov for en hel øy, kan du sikre deg en praktfull fritidseiendom i Blindleia (Nettavisen) i Lillesand. Den er på hele 600 mål, og har en prislapp på 28 millioner kroner. Det er åtte millioner under takst.

Les også:

Slik får du englebarn

Avslør radongass enkelt

Se de kuleste ferdighusene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning