Ned 0,5 prosent

DnB NOR setter ned renta

Fallende pengemarkedsrente skal være årsaken.

DnB NOR - sjef Rune Bjerke.

DnB NOR - sjef Rune Bjerke.

Publisert Oppdatert

DnB NOR varsler nå om at de setter ned renta med 0,50 prosent. Fallende pengemarkedsrente denne uken skal være bakgrunnen for rentekuttet.

- Vi har hele tiden vært tydelige på at utviklingen i pengemarkedsrentene er avgjørende for vår rentesetting. Samtidig har vi lovet å komme raskt på banen så snart forholdene gjør det mulig. Etter Bank of Englands kraftige rentekutt i dag har pengemarkedsrenten gått ytterligere ned. Derfor trykker vi nå raskt på renteknappen og vil iverksette rentekuttet allerede fra 30. november, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB NOR.

Bank of Englands rentekutt i dag var på hele 1,5 prosent.

Les også: To banker kutter boligrenta

Sparebanken Vest setter også ned renten med 0,5 prosent.

Ifølge DnB NOR vil beste boliglånsrente etter endringene være 6,75 prosent. Innskuddsrentene på sparekonti for personkunder i DnB NOR reduseres med inntil 0,50 prosentpoeng. I bedriftsmarkedet er rentereduksjonen på 0,50 prosentpoeng.

De nye rentesatsene gjelder fra 12. november for nye boliglån, mens eksisterende boligkunder må vente til 30. november før satsene er gjeldende for deres lån. Endringene i innskuddsrenter for personkunder gjelder fra 8. desember.

Les også: Her får du lavest boligrente

Prøv vår boliglånskalkulator

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning