Bruke fagfolk?

Må jeg bruke fagfolk til alle mulige tilkoblinger?

Sist oppdatert

Jeg har nettopp kjøpt meg min første leilighet, og som de fleste andre i denne situasjonen så teller jeg på kroner og øre. I den forbindelse lurte jeg på om jeg må bruke fagfolk til å koble til oppvaskemaskinen og kjøkkenviften, spesielt med tanke på forsikringen?

Under vasken har jeg nå en brannslange. Hva lønner seg, å koble på enda et uttak til oppvaskmaskinen, eller å bruke uttaket som i dag er til brannslangen og heller kjøpe et brannslukningsapparat? Hvor mye bør jeg forvente at ovennevnte jobber koster? Jeg er svært takknemlig for hjelp, og for rask tilbakemelding :-)

Hei Aina,

Jeg anbefaler absolutt å bruke fagfolk til slike oppgaver. Særlig sett i forhold til forsikringen din og reklamasjonsrett er dette viktig. Du bør bruke en rørlegger til å klargjøre for oppvaskmaskinen, og en elektriker til å legge opp strøm til kjøkkenviften.

Monteringen av selve maskinene kan dere gjøre selv, men følg monteringsveiledningen nøye. Følg ekstra nøye med første gang du kjører oppvaskmaskinen for å se om det lekker vann.

I dag er det et krav å ha brannslager i leiligheter. Dermed sier det seg selv at du ikke må ta bort slangen. Om du likevel tar den bort, risikerer du avkorting i forsikringen din ved en eventuell brann.

Det er vanskelig å svare på hva dette totalt sett vil koste ettersom jeg ikke kjenner forholdene, men jeg vil tippe at dette er en typisk tre til fire timers jobb, og med tillegg av deler kan det dreie seg om et sted mellom tre til fem tusen kroner.

Denne saken ble første gang publisert 27/05 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også