Bosch og Black & Decker er best på batteridrill

Stor test av batteridriller

Drillen er hobbysnekkerens beste venn. Vi tester 9 modeller i ulike prisklasser.

DRILL: Obligatorisk verktøy for den som er hobbysnekker.

DRILL: Obligatorisk verktøy for den som er hobbysnekker. Foto: Foto: Karl Händel

Publisert Oppdatert

Foto: Foto: Karl Händel

Slik ble testen gjort:

Vi har testet funksjonene for skruing, og brukt medfølgende bits. Verktøyets balanse, moment og håndterlighet har blitt vurdert.

Poengkriteriene er kvalitet, kapasitet, funksjoner, design samt verdi for pengene. Maks poeng er 6.

Batteridrill har blitt et obligatorisk verktøy. For den som bare skrur inn en og annen skrue i blant holder det med en liten modell, som til og med får plass i verktøykassa. Skal du montere gipsplater eller gjøre andre jobber, kreves bedre kapasitet.

Se forumbrukernes beste batteridrill-valg i Verktøyforumet.

I denne testen har vi sett på noen større batteridrevne modeller som også klarer lettere boring. Blant testens favoritter utpeker Bosch og Black & Decker seg. De kan ikke sammenliknes med testens rimelige modeller. Allikevel kan en mindre avansert modell være tilstrekkelig for enklere jobber.

Kapasitetsforskjell

De fleste maskinene gjør en bra jobb i tre, metall, keramikk og plast. Testmodellene jobber med en spenning på mellom 12 og 18 volt. Generelt er det slik at jo mer volt, jo mer effektiv maskin. For de fleste behov er 12 volt nok. Batteriets driftstid måles i amperetimer, og de forskjellige batteriene har ulik oppladningstid. Vil du være sikker på å ikke få arbeidet avbrutt p.g.a dårlig batterikapasitet, bør du velge en maskin med doble batterier. Rimelige driller har bare ett batteri, og et ekstra batteri kan faktisk koste like mye som maskinen.

Høyere omdreining

For å kunne bore i ulike materialer kreves det ofte litt høyere moment, for å trekke til skruer lavere moment. Mange har to innstilinger, der den laveste hastigheten har bedre moment. Ved hjelp av forskjellige momentinnstillinger kan du trekke til skruene akkurat passe hardt, selv om skruenes dimensjon og materialmotstanden varierer. Alle modellene unntatt Meec har oppbevaringskoffert i plast som også inneholder ekstra batteri og lader.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning