Innredning av ny leilighet

Hege hadde en ny leilighet, men ingenting å fylle den med

Hege Vatsgar startet med blanke ark. Så satte interiørarkitekten i gang.

FØR OG ETTER: Leiligheten på Snarøya var som et blankt ark.

FØR OG ETTER: Leiligheten på Snarøya var som et blankt ark. Foto: Foto: Privat/Espen Grønli

Publisert Oppdatert

Etter skilsmissen ønsket Hege Vatsgar en ny start. Utgangspunktet var en ny leilighet i ny bygning.

Her var det ikke en eneste ripe som måtte fjernes i enstavsparketten, og gipsveggene var hvite som, nettopp... gips.

Her skulle Hege starte med blanke ark.

- Jeg ønsket å starte på nytt og skape et trygt og godt hjem for meg og barna, sier Hege.

Med seg på flyttelasset hadde hun nesten ingenting.

Nytt kapittel på 109 kvm

- Jeg starter nå på et nytt kapittel i mitt liv og bringer omtrent ingen gjenstander og møbler fra vårt gamle hjem inn i den nye leiligheten, skrev Hege til Bonytts interiørarkitektjeneste der hun søkte om hjelp.

Interiørarkitekt MNIL Beba Vaxevanidou-Holøyen fikk oppdraget med å gi Hege en "bli-ny-opplevelse interiørmessig", slik hun selv hadde formulert seg.

SAND PÅ VEGGEN:  - Jeg ønsket egentlig å dyrke både sjø og
strand og dyr som tema, men fant ut at det nok var best å avgrense dyretemaet til garderoben, sier Hege Vatsgar. Det sandfargede veggpanelet er fra Konzept K.

SAND PÅ VEGGEN: - Jeg ønsket egentlig å dyrke både sjø og strand og dyr som tema, men fant ut at det nok var best å avgrense dyretemaet til garderoben, sier Hege Vatsgar. Det sandfargede veggpanelet er fra Konzept K. Foto: FOTO: Espen Grønli

- Hvordan bør man så gå frem når man skal skape et personlig hjem i en helt ny leilighet?

- For meg er det naturlig å ta utgangspunkt i selve leiligheten, sier interiørarkitekten til Bonytt.no. Beliggenheten ved sjøen og den arkitektoniske formen med store glassflater ga inspirasjon til å spille på farger, materialer og motiver som knyttes til temaet sjø, strand og luft.

Leiligheten befinner seg i Rolfsbukta på Fornebulandet - og nærheten til sjøen og stranden er, ganske riktig, en av de fremste kvalitetene ved boligen.

FØR OG ETTER: Den nakne leiligheten er innredet med farger og spesialtilpassede, fleksible løsninger.

FØR OG ETTER: Den nakne leiligheten er innredet med farger og spesialtilpassede, fleksible løsninger. Foto: FOTO: Privat/Espen Grønli

FLEKSIBEL GJESTEROMSLØSNING: Leiligheten har to soverom, så
når begge barna sover hos Hege, er det behov for en ekstra seng.
Den plassbesparende løsningen er fra italienske Clei, og levert av
Norsk Sengesenter.

FLEKSIBEL GJESTEROMSLØSNING: Leiligheten har to soverom, så når begge barna sover hos Hege, er det behov for en ekstra seng. Den plassbesparende løsningen er fra italienske Clei, og levert av Norsk Sengesenter. Foto: FOTO: Espen Grønli

I praksis ble sjø-strand-temaet dyrket blant annet ved å bringe inn et stort lyseblått fotografi av flaksende måker samt et sandfarget veggpanel.

Den riktige atmosfæren var imidlertid bare én bit av prosjektet. Minst like viktig var det å finne løsninger som svarte til behovet.

- Hvordan kan man best utnytte slike leiligheter som består av ett stort rom og flere små soverom?

- Ved å etablere fleksible løsninger i hovedrommet. Løsningen i stuen er estetisk fordi den er sømløs og praktisk fordi den fyller behov for ekstra sengeplass, hylleplass og kontor.

LYSEBLÅ TRÅD: Den lyseblå fargen representerer himmel og hav, og går igjen flere steder i boligen, blant annet på puffen som interiørarkitekten har designet.

LYSEBLÅ TRÅD: Den lyseblå fargen representerer himmel og hav, og går igjen flere steder i boligen, blant annet på puffen som interiørarkitekten har designet. Foto: FOTO: Espen Grønli

SOFA MIDT I ROMMET: Sofaen fra Slettvoll er plassert midt i rommet, med utsikt mot stranden. Sofabordet og hylleløsningen er designet av interiørarkitekten.

SOFA MIDT I ROMMET: Sofaen fra Slettvoll er plassert midt i rommet, med utsikt mot stranden. Sofabordet og hylleløsningen er designet av interiørarkitekten. Foto: FOTO: Espen Grønli

BEHOLDT PLANLØSNINGEN: Den opprinnelige planløsningen ble beholdt. Det er åpent mellom entré, stue, spisestue og kjøkken.

BEHOLDT PLANLØSNINGEN: Den opprinnelige planløsningen ble beholdt. Det er åpent mellom entré, stue, spisestue og kjøkken. Foto: Ill: Beba Vaxevanidou-Holøyen

- Hvorfor foreslo du ikke endringer i planløsningen?

- Fordi den er fornuftig slik den er. Derimot foreslo jeg noen grep som omdefinerer romforståelsen.

- Altså, grep som endrer måten man opplever rommene på?

FJÆR I FJÆRA: Motivet av måkene på vannet er en
konkretisering av temaet sjø, strand og luft. Fotografiet er ved Lillian Andersen og produsert hos Spitting Image. Keramikken er
fra Eske.

FJÆR I FJÆRA: Motivet av måkene på vannet er en konkretisering av temaet sjø, strand og luft. Fotografiet er ved Lillian Andersen og produsert hos Spitting Image. Keramikken er fra Eske. Foto: FOTO: Espen Grønli

PERSONLIG BORDDEKNING: Uten gjenstander med historie er det vanskelig å skape et personlig hjem. Glass og servise har gått i arv i familien. Kvinneportrettet på veggen viser Hege som modell i en
reklamekampanje. De luftige gardinene er fra Kvint Interiør.

PERSONLIG BORDDEKNING: Uten gjenstander med historie er det vanskelig å skape et personlig hjem. Glass og servise har gått i arv i familien. Kvinneportrettet på veggen viser Hege som modell i en reklamekampanje. De luftige gardinene er fra Kvint Interiør. Foto: FOTO: Espen Grønli

SINNA SOUVENIR: Keramikkfiguren er kjøpt på en mellomlanding i Turkmenistan. De få tingene Hege hadde med seg kommer ekstra tydelig frem i den nye leiligheten.

SINNA SOUVENIR: Keramikkfiguren er kjøpt på en mellomlanding i Turkmenistan. De få tingene Hege hadde med seg kommer ekstra tydelig frem i den nye leiligheten. Foto: FOTO: Espen Grønli

- Ja. For eksempel bygde vi inn en stor og stygg radiator og trakk dekselet helt frem til peisen. Slik blir linjene i rommet sammenhengende, ikke ubrutte.

Les også:

Slik fjerner du dypere hakk og sår i møblene

Bruk white spiriten om igjen

Stadig flere interiørbilder i vår inspirasjonsguide

SAMMENHENG MELLOM SONENE: Radiatordekselet er designet av interiørarkitekten, og bidrar til at stuen bindes sammen med spisestuen i den andre enden. Hjørnet i spisestuen har en utpreget spiss vinkel, og for å unngå rotete linjer og konkurrerende vinkler, ble det valgt et rundt bord og et rundt gulvteppe. Møblene er fra Pedrali, mens teppet er fra Kongelf. Lampen Stand By Pendant fra Aqua Creations er fra Expo Nova.

SAMMENHENG MELLOM SONENE: Radiatordekselet er designet av interiørarkitekten, og bidrar til at stuen bindes sammen med spisestuen i den andre enden. Hjørnet i spisestuen har en utpreget spiss vinkel, og for å unngå rotete linjer og konkurrerende vinkler, ble det valgt et rundt bord og et rundt gulvteppe. Møblene er fra Pedrali, mens teppet er fra Kongelf. Lampen Stand By Pendant fra Aqua Creations er fra Expo Nova. Foto: FOTO: Espen Grønli

Dette hjemmet er innredet med møbler som tåler en trøkk

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag