Vi er mange som kunne tenke oss en frodig og perfekt hage, uten at det krever mye stell.

Det beste tipset er da å slippe hagen inn i huset. Det hever et hvert interiør.

- Hvor i huset man kan ha blomster? Overalt, sier blomsterdekoratør og stylist Aina Sollie Steen til Bonytt.

Sammen med stylist Juni Hjartholm, har Aina laget disse kreative oppsatsene med snittblomster som krever lite stell.

Under får du de to stylistenes tips, dersom du vil prøve å lage tilsvarende blomsterdekorasjoner selv:

Du kan for eksempel lage en hengende hage.

- Har du liten plass til blomster på bordet? Løft blikket og finn et egnet sted hvor de kan sveve over bordplaten istedenfor, sier Aina.

- Finn tre-fire ulike flasker og fest en kraftig ståltråd rundt hver hals. Deretter lenker du dem sammen til en gruppe. Heng vasene fra taket eksempelvis ved hjelp av øyeskruer, før du fordeler blomstene, sier Juni.

- Husk å variere stilkenes lengde. En blanding av korte og lange gjør oppsatsen løs og ledig, og ikke for tett, sier Aina.

Denne saken sto først i Bonytt nr 4 2014.

HENGENDE HAGE: Du får et svevende uttrykk. Idé og styling: Juni Hjartholm/Steen & Aiesh for Bonytt. © Foto: Sveinung Bråthen

Eller hva med en annerledes borddekorasjon?

- Vil du ha et godt utgangspunkt for en blomsterdekorasjon, bytt ut den tradisjonelle vasen med noe annet som holder vann, eksempelvis en mugge, en bolle eller en tekanne, sier Juni.

En kanne med et stramt uttrykk, som på bildet under, står i fin kontrast til et mykt og romantiske blomstervalg, som vist her. Denne kontrasten unngår også at uttrykket blir sukkersøtt.

- Bruk gjerne sukkerskålen, fløtemuggen og kaffekoppen også. De passer godt der det egner seg med lave borddekorasjoner, sier Aina.

Denne saken sto først i Bonytt nr 4 2014.

FULL KANNE: Fire bambusrør surret sammen med ståtråd danner rammen for buketten som består av roser, ranunkler og veronicaer. Idé og styling: Juni Hjartholm/Steen & Aiesh for Bonytt. © Foto: Sveinung Bråthen

Få blomster inn i alle rom og la deg fortrylle av den friske vårstemningen. Ikke glem hjemmekontoret!

- Bytt ut pennene på hjemmekontoret med en bunt fargesterke ranunkler. Sett dem for eksempel sammen med friske, avskårne bambusstenger klippet i ulike lengder, sier Aina.

Denne saken sto først i Bonytt nr 4 2014.

PYNT OPP HJEMMEKONTORET: Fargelegg arbeidsdagen med blomster! Idé og styling: Juni Hjartholm/Steen & Aiesh for Bonytt. © Foto: Sveinung Bråthen

Se godt på vasene du har i skapet, kanskje kan de inspirerer deg til å fylle dem med blomster på en anderledes måte?

På bildet under, bestemte nettopp glassvasens høyde og form komposisjonen til blomsteroppsatsen som står i den.

- Vasens etasjelignende uttrykk og trinnvise utvidelse inspirerte oss til å lage en oppsats som tilsynelatende skyter til værs og folder seg ut som et lite fyrverkeri, sier Juni.

- Start med det grønne nederst, som skal nå til like over vasekanten. Neste steg er kransen av ringblomster, som liksom hviler på det grønne. Følg cti lslutt på med en runde blomster med enda litt høyere stilk, her er det brukt papegøyeblomster, sier Aina.

Denne saken sto først i Bonytt nr 4 2014.

ETASJEVIS: Over runden med papegøyeblomster danner de litt bustede syrinene nærmest et tak, bare overtruffet av de langstilkede oransje som finale. Idé og styling: Juni Hjartholm/Steen & Aiesh for Bonytt. © Foto: Sveinung Bråthen

Skal du kombinere mange ulike blomster kan du gjerne sette dem på et fat, så er de lette å flytte fra rom til rom.

- Velg et fargetema på blomstene og velg ulike nyanser som til slutt blir som en liten symfoni, sier Juni.

- Og hvis vasene er veldig ulike i fasong og uttrykk, bør fargeskalen på blomstene være harmonisk og ton-i-ton, sier Aina.

Denne saken sto først i Bonytt nr 4 2014.

PÅ FAT: Ulike vaser og glass fordelt på to fat, danner basen for denne borddekorasjonen. Her ser du hortensia, hyacinter og veronicea i blåtoner, som går mot lilla i wandaorkidéene. Takk til Åhléns for lån av kanner, vaser og fat.Idé og styling: Juni Hjartholm/Steen & Aiesh for Bonytt. © Foto: Sveinung Bråthen

Igjen er det viktig at stilkenes lengde varierer.

- Det gir dessuten fin effekt å bruke bøyelige kvister eller grenblomster, som strekker seg fra det ene fatet til det andre. Dette gir inntrykk av én dekorasjon, istedenfor to separate, sier Aina.

Les også:

Lag fest på terrassen

Utebelysning gjør at du får brukt hagen mer

Bruk sykkelen som pynt

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!