Etter skilsmissen ønsket Hege Vatsgar en ny start. Utgangspunktet var en ny leilighet i ny bygning.

Her var det ikke en eneste ripe som måtte fjernes i enstavsparketten, og gipsveggene var hvite som, nettopp... gips.

Her skulle Hege starte med blanke ark.

- Jeg ønsket å starte på nytt og skape et trygt og godt hjem for meg og barna, sier Hege.

Med seg på flyttelasset hadde hun nesten ingenting.

Nytt kapittel på 109 kvm

- Jeg starter nå på et nytt kapittel i mitt liv og bringer omtrent ingen gjenstander og møbler fra vårt gamle hjem inn i den nye leiligheten, skrev Hege til Bonytts interiørarkitektjeneste der hun søkte om hjelp.

Interiørarkitekt MNIL Beba Vaxevanidou-Holøyen fikk oppdraget med å gi Hege en "bli-ny-opplevelse interiørmessig", slik hun selv hadde formulert seg.

Hege Vatsgar ønsket å dyrke temae sjø og strand i interiøret

SAND PÅ VEGGEN: - Jeg ønsket egentlig å dyrke både sjø og strand og dyr som tema, men fant ut at det nok var best å avgrense dyretemaet til garderoben, sier Hege Vatsgar. Det sandfargede veggpanelet er fra Konzept K. © FOTO: Espen Grønli

- Hvordan bør man så gå frem når man skal skape et personlig hjem i en helt ny leilighet?

- For meg er det naturlig å ta utgangspunkt i selve leiligheten, sier interiørarkitekten til Bonytt.no. Beliggenheten ved sjøen og den arkitektoniske formen med store glassflater ga inspirasjon til å spille på farger, materialer og motiver som knyttes til temaet sjø, strand og luft.

Leiligheten før og nå

FØR OG ETTER: Den nakne leiligheten er innredet med farger og spesialtilpassede, fleksible løsninger. © FOTO: Privat/Espen Grønli

Utfellbar gjesteseng

FLEKSIBEL GJESTEROMSLØSNING: Leiligheten har to soverom, så når begge barna sover hos Hege, er det behov for en ekstra seng. Den plassbesparende løsningen er fra italienske Clei, og levert av Norsk Sengesenter. © FOTO: Espen Grønli

Leiligheten befinner seg i Rolfsbukta på Fornebulandet - og nærheten til sjøen og stranden er, ganske riktig, en av de fremste kvalitetene ved boligen.

I praksis ble sjø-strand-temaet dyrket blant annet ved å bringe inn et stort lyseblått fotografi av flaksende måker samt et sandfarget veggpanel.

Den riktige atmosfæren var imidlertid bare én bit av prosjektet. Minst like viktig var det å finne løsninger som svarte til behovet.

Den lyseblå fargen er inspirert av himmelen og havet utenfor.

LYSEBLÅ TRÅD: Den lyseblå fargen representerer himmel og hav, og går igjen flere steder i boligen, blant annet på puffen som interiørarkitekten har designet. © FOTO: Espen Grønli

Sofaen er plassert midt i rommet

SOFA MIDT I ROMMET: Sofaen fra Slettvoll er plassert midt i rommet, med utsikt mot stranden. Sofabordet og hylleløsningen er designet av interiørarkitekten. © FOTO: Espen Grønli

Planløsning

BEHOLDT PLANLØSNINGEN: Den opprinnelige planløsningen ble beholdt. Det er åpent mellom entré, stue, spisestue og kjøkken. © Ill: Beba Vaxevanidou-Holøyen

- Hvordan kan man best utnytte slike leiligheter som består av ett stort rom og flere små soverom?

- Ved å etablere fleksible løsninger i hovedrommet. Løsningen i stuen er estetisk fordi den er sømløs og praktisk fordi den fyller behov for ekstra sengeplass, hylleplass og kontor.

Fotografi ved Lillian Andersen

FJÆR I FJÆRA: Motivet av måkene på vannet er en konkretisering av temaet sjø, strand og luft. Fotografiet er ved Lillian Andersen og produsert hos Spitting Image. Keramikken er fra Eske. © FOTO: Espen Grønli

Glass og servise er arvegods

PERSONLIG BORDDEKNING: Uten gjenstander med historie er det vanskelig å skape et personlig hjem. Glass og servise har gått i arv i familien. Kvinneportrettet på veggen viser Hege som modell i en reklamekampanje. De luftige gardinene er fra Kvint Interiør. © FOTO: Espen Grønli

Den turbankledde figuren bidrar til å gi hjemmet et personlig preg

SINNA SOUVENIR: Keramikkfiguren er kjøpt på en mellomlanding i Turkmenistan. De få tingene Hege hadde med seg kommer ekstra tydelig frem i den nye leiligheten. © FOTO: Espen Grønli

- Hvorfor foreslo du ikke endringer i planløsningen?

- Fordi den er fornuftig slik den er. Derimot foreslo jeg noen grep som omdefinerer romforståelsen.

- Altså, grep som endrer måten man opplever rommene på?

- Ja. For eksempel bygde vi inn en stor og stygg radiator og trakk dekselet helt frem til peisen. Slik blir linjene i rommet sammenhengende, ikke ubrutte.

Leiligheten har sammenhengende soner

SAMMENHENG MELLOM SONENE: Radiatordekselet er designet av interiørarkitekten, og bidrar til at stuen bindes sammen med spisestuen i den andre enden. Hjørnet i spisestuen har en utpreget spiss vinkel, og for å unngå rotete linjer og konkurrerende vinkler, ble det valgt et rundt bord og et rundt gulvteppe. Møblene er fra Pedrali, mens teppet er fra Kongelf. Lampen Stand By Pendant fra Aqua Creations er fra Expo Nova. © FOTO: Espen Grønli

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!