Flere tyr til eksperthjelp når de skal pusse opp boligen sin. Bladet Bonytt har en tjeneste de kaller Bonytthjelpen. Her får leserne 15 timer gratis interiørhjelp til alt fra å plassere inn en stor peis til å ominnrede en hel etasje.

Øydis Fjørtoft og hennes familie hadde et loftsrom som med årene mer og mer hadde antatt karakter av et roterom. Det ønsket de å gjøre noe med og skrev til Bonytthjelpen.

- Loftsrommet fungerer som roterom og er lite brukt. Vi trenger et flerbruksrom der vi kan se tv, lese, spille, trene og ha barnas venner på besøk. I tillegg har vi behov for lagringsplass, skrev de.

Interiørarkitekt Cecilie Clausen tok utfordringen med å omgjøre familiens ønsker til virkelighet.

Skreddersøm var noe av det hun satset på.

- Et multifunksjonelt rom trenger klare soner. All innredning er skreddersydd slik at familien har optimal lagringsplass, forklarte hun overfor Bonytt.

NYE TAKTER: En plassbygget sofa med friske fargeflater og oppbevaring under putene er et kjærkomment innslag. Sofaputene er sydd på mål hos Puffen, pynteputer fra BoConcept. Under vinduet er radiatoren innebygget, topplokket er hengslet slik at det kan åpnes opp for å regulere temperaturen. Lokket fungerer også som hylle og utstillings- plass for favoritting. For tiden står Oskars (13) legoheisekran og en arvet bamse fremme. Hvit bordlampe fra Ikea.

RETTE LINJER: Det meste av innredningen har samme høyde. Muuto-hyllene under skråtaket er satt sammen av ulike moduler og skaper variasjon i det ellers så stramme rommet. Bordet fra Bolia har også oppbevaring under flaten, familien har hatt det i flere år og det fungerer like bra fremdeles. Vegg-til-vegg-teppe Woolman Borneo fra Teppeland. (FOTO: Espen Grønli)

Oppbevaring og soneinndeling

Ønsket fra Øydis Fjørtoft og hennes familie var altså et flerbruksrom som ga plass til mange av de aktivitetene den aktive familien bedrev. Cecilie Clausens løsning var å tenke soner.

- I tillegg til å bruke loftstuen som allrom, skulle familien på fire også ha treningsapparater der. Det var derfor viktig å dele rommet inn i klare soner som ikke gikk for mye inn i hverandre. Familien var opptatt av det skulle være flere muligheter for oppbevaring, derfor kontaktet vi en møbelsnekker og fikk en perfekt skreddersydd løsning. All innredning i rommet har lagringsplass, noe som gjør at alle kubikkcentimeter er maksimalt utnyttet, forklarer hun.

SPREKT FARGESPILL: Møbelsnekker James Bagshaw fra Woobii Design har bygget en praktisk innredning på mål etter tegninger fra interiørarkitekten. Sofabenken er litt streng i uttrykket, men friske farger og puter myker opp. (FOTO: Espen Grønli)

AKTIVITETSKROK: Treningsapparatene har fått plass under skråtaket. Tv-en står på en lav kommode fra Ikea, hylleskapene over er fra samme sted. Møbelsnekkeren laget en smart bakvegg som skjuler utganger for kabler til blant annet TV og nettboks. (FOTO: Espen Grønli)

Stramt og mykt

Øydis Fjørtoft jobber som grafisk designer. Hun ønsket et rom med stramme linjer.

- Vi valgte derfor å ha holde rommet i hvitt, mens fargene på sofabenkens fronter og puter sørger for et mykere uttrykk. Innredningen er bygget i én høyde og fungerer sømløst, det bidrar til at rommet virker større. Bruk av innredning i så å si samme høyde bidrar også til at oppholdsrommet får et ryddig preg.

Eierne er godt fornøyd med resultatet.

SKYVEDØRER SOM SKJULER: Møbelsnekkeren har bygget ny knevegg med skyvedører og dermed ekstra lagringsplass. I hyllene står gjerne dekorative ting, huset er fra Sylvanian Families. (FOTO: Espen Grønli)

SAMMENSATTE HYLLER: Ulike moduler står i samme høyde langs veggen. Malte flater og tre er plassert sammen og skaper variasjon, fra Muuto. Neshornet er lysestake fra BoConcept. (FOTO: Espen Grønli)

SMART OPPBEVARING: Den plassbygde sofabenken er bygget av hvitlakkerte MDF-plater med innslag av gult og grått, fargekode NCS 0570 Y og NCS 3500 N. Under putene er det rom for oppbevaring. (FOTO: Espen Grønli)

Dette kostet forvandlingen

Teppe på gulvet: kr 14 036,- 

Sittebenk, skap, plater: kr 54 425,-

Hyller langs veggen: kr 10 040,-

Diverse puter: kr 1300,-

Tv-og mediemøbler: kr 1490,-

Spotskinner: kr 1598,-

Arbeidslampe: kr 990,-

Snekkerarbeider: kr 30 000,-

Møbeltapetserer: kr 27 500,-

Totalt kr 141 379,-

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!