Quiz

Vet du hvilke av disse som ikke skal i kjøleskapet?

Vet du dette kan du spare overraskende mye penger.

TRANGT OM PLASSEN: Hvordan organiserer du kjøleskapet på en måte som tar best vare på matvarene dine?
TRANGT OM PLASSEN: Hvordan organiserer du kjøleskapet på en måte som tar best vare på matvarene dine? Foto: FOTO: Colourbox
Sist oppdatert

Matsvinn er utrolig irriterende og unødvendig. Mange av oss kjøper mye mer mat enn vi får spist, men visste du at vi også ofte oppbevarer den helt feil?

Frukt, for eksempel, skal som regel ikke legges her. Ettersom de ofte plukkes før de er modne må de holdes i romtemperatur for å modnes. Men også enkelte grønnsaker, som ikke skal gjennom denne prosessen, vil miste smaken og blir fortere vasne hvis de lagres i kjøleskap.

Det samme gjelder matvarer som kjøtt, fisk og pålegg: hvis du behandler det riktig, vil det holde lengre.

Noe trenger faktisk ikke å settes inn i kjøleskapet i det hele tatt.

I følge matvett.no, en organisasjon som jobber for å redusere matsvinnet i samfunnet, kaster vi nordmenn 46,3 kilo hvert år. Klarer du derimot å redusere du matsvinnet med 25 prosent vil du kunne sparer flere tusen kroner i året.

Og husk: det finnes utrolig mye godt man kan lage av rester.

Sjekk hvor mye du kan om hvordan maten skal plasseres i kjøleskapet øverst!

Denne saken ble første gang publisert 23/08 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også