Priser på leiebolig

Her er det dyrest å leie

Er finanskrisa i ferd med å ta knekken på deg? Flytt ut av byen!

DYREST: Se hvor mye dyrere det er i leie i byen enn på landet.

DYREST: Se hvor mye dyrere det er i leie i byen enn på landet. Foto: Foto: Tore Meek/Scanpix

Publisert Oppdatert

Leietagere i Oslo og Bærum betaler gjennomsnittlig nesten 2000 kroner mer i måneden enn det totale landsgjennomsnittet, viser tall fra leiemarkedsundersøkelsen gjennomført av Statistisk sentralbyrå.

Mens leieboere i Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø betaler gjennomsnittlig 6043 kroner i måneden, må leietagere i Oslo og Bærum punge ut 7365 kroner i gjennomsnitt.

Dersom du synes det er surt å kvitte seg med større summer enn du må, kan det lønne seg økonomisk å flytte ut av byen. Den gjennomsnittlige månedsleien i byene Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø ligger på 6704 kroner, mens man i små og større tettsteder opptil 20.000 innbyggere ikke betaler mer enn gjennomsnittlig 5017 kroner i måneden.

VESTLANDSBY: I Bergen er det i gjennomsnitt 1322 kroner billigere å leie enn i Oslo og Bærum.

VESTLANDSBY: I Bergen er det i gjennomsnitt 1322 kroner billigere å leie enn i Oslo og Bærum. Foto: Foto: TravelEden på Flicker.com. Noen rettigheter reservert.

Les også: Så mye koster flyttelasset

Det viser seg også at det er lurt å forhøre seg med venner og kjente før man går ut privatmarkedet. I Oslo og Bærum kan man spare hele 2204 kroner i snitt på å leie bolig av slekt eller venner kontra å leie av en annen privatperson, skal vi tro tallene fra SSB.

Minst differanse mellom de forskjellige utleierne er det på tettstedene, og der er også prisene lavest.

En treroms leilighet i Oslo og Bærum koster i gjennomsnitt 8320 kroner, mens samme type bolig kan leies for gjennomsnittlig 6494 kroner i Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

Les også: Billigst strøm - hele tiden!

YLVINGEN: Mange ble fristet til å besøke utkant-Norge etter NRK-serien Himmelblå. Ville du bodd på Ylvingen?

YLVINGEN: Mange ble fristet til å besøke utkant-Norge etter NRK-serien Himmelblå. Ville du bodd på Ylvingen? Foto: Foto: NRK

Jo større en bolig er, jo billigere er det. Det høres kanskje vilt ut? På en måte er det sant. Kvadratmeterprisen blir nemlig lavere etter hvert som størrelsen på boligen øker.

For en ettroms leilighet i Oslo og Bærum ligger kvadratmeterprisen på 2232 kroner årlig, mens kvadratmeterprisen på en fireroms leilighet i samme området er 1211 kroner i året. I de minste tettstedene ligger kvadratmeterprisen på 771 kroner for en toroms leilighet, mens prisen per kvadratmeter i en fireroms leilighet er på 529 kroner.

Les også: Nettets beste interiørbutikker

Tilbake til Klikk Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning