Bolig i Alta=

BOLIG I ALTA: Dette huset ligger i Alta, er bygget i 1950, men noe av interiøret er pusset opp i den senere tid. © Skjermdump: Finn.no

Ifølge meglerbransjen er det forventet en prisstigning i boligmarkedet på rundt åtte prosent i år, men allerede nå selges mange boliger godt over takst. Vi har tatt en titt på hva du får for 1,5 millioner.

Vi fant alt fra et ubeboelig restaureringsobjekt til en ganske ok leilighet. Vi fant også et fryselager med ett soverom.

Renoveringsobjekt

For deg som vil ha et verneverdig restaureringsobjekt som kommer til å koste deg masse tid og penger, har Eiendomsmegler 1 sannsynligvis boligen med stor B til deg.

Og sjelden har man lest en mer ærlig beskrivelse av et salgsobjekt: "Vi kan ikke legge skjul på at denne boligen i Rekefjord har sett sine beste dager, og vel så det. Sannsynligvis hadde første tanke vært å rive hele greia og bygge opp noe helt nytt, hadde det da ikke vært for at eiendommen i hht reguleringsplanen ligger i spesialområde", skriver megleren i prospektet, og fortsetter: "En god del forarbeid må til, nevenyttighet er godt å ha. Og regn med at du må bruke både penger, tid og krefter, helt til du en dag legger det siste malingsstrøket".

- Dette er et sted som ikke er lov å rive, fordi det ligger i et kulturvernområde. Det må derfor rehabiliteres, selv om det beste nok hadde vært å rive alt sammen, forteller eiendomsmegler Arild Nettland til klikk.no.

Han anslår at det vil kreve opp mot to millioner kroner for å sette det i tilfredsstillende stand.

For den nevenyttige=

FOR DEN NEVENYTTIGE: Den som vil kjøpe dette stedet i Sokndal, mellom Flekkefjord og Egersund, må belage seg på stor innsats både med penger og tid. © Skjermdump: Finn.no

Småbruk med fiskerett

I Stjørdal har O.G. Eiendomsmegling et småbruk med fiskerett i Stjørdalselva.

Eiendommen ligger ca. to mil fra Stjørdal og 24 kilometer fra Værnes.

- Dette er husbankstandard, og huset er bygget i 1970, forteller Ole Gullichsen hos O G Eiendomsmegling AS til klikk.no.

Han trekker fram at det ikke er noen konsesjonsplikt knyttet til eiendommen, som består av 10 mål dyrket mark og 70 mål utmark.

- De som bor i området håper at det vil flytte inn en barnefamilie, slik at de kan bidra til å opprettholde både skole og barnehage.

Gullichsen har allerede fått inn bud på eiendommen, så interesserte må snu seg fort.

Ny leilighet

For den som verken har restaureringsambisjoner eller bærer en småbruker i magen, har ABBL Eiendomsmegling en ny 2-roms rett utenfor Oslo, i Bærum.

Dette er en gjennomgående leilighet som ligger i 3. etasje og har blant annet heis.

"Ny og lekker leilighet med god standard. Parkett på alle gulv. Leiligheten er malt i lyse, delikate farger. Flislagt bad med downlights og varmekabler", beskrives det i prospektet.

Ny 2-roms=

NY 2-ROMS: Leiligheten er bare på 33 kvm, men da får du blant annet en gjennomgående leilighet med overbygget balkong. © Skjermdump: Finn.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!