Det finnes uendelig mange oppskrifter på de små kakene, og minst like mange måter å pynte dem på. Noen lager morsomme figurer, andre pynter med massevis av smørkrem. Uansett smak finnes det noe for alle!

BoligDrøm inviterte ti lesere, som alle hadde svart riktig på vår konkurranse, til å være med på kurs for å lære hvordan man kan pynte de små søtsakene.

Kurset fant sted i lokalene til firmaet Cacas, ikke langt fra Karl Johan. Cacas leverer tilbehør og hjelpemidler til baking og pynting.

På kurset lærte deltagerne mange grunnteknikker til pynting, og fikk også demonstrert hvordan man lager krempynt helt utenom det vanlige, for eksempel som små klovner.

Først øvde kursdeltakerne seg med smørkrem på små brett, for å få riktig teknikk. Etterhvert fikk de lov til å prøve seg på noen ordentlige muffins.

Alle som deltok på kurset fikk ta med seg sine cupcake-bragder hjem, i tillegg til litt utstyr.

Cupcakekurs

FLINKE FOLK: Alle deltagerne var utrolig flinke og lagde imponerende mye fint. Her var det virkelig mye skaperevne og pynteglede. Øverst fra venstre: Camilla, Sunniva, Celine, Fredrikke, Ann Charlotte, Trine, Pernille, Rakel og Britt. © FOTO: Fredrikke Friis Bertheussen

Cupcakekurs

FORNØYDE: Redaksjonssjef Eva og redigerer Gunhild storkoser seg med pyntingen. © FOTO: Fredrikke Friis Bertheussen

Her gir kursleder Anne Hildeng deg sin beste cupcake-oppskrift:

3 egg

3 ½ dl sukker

225 g margarin

2 dl melk

5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret, ha i melken. Bland det tørre i eggedosisen vekselvis med melkeblandingen. Stek i 20 minutter.

Cupcakekurs

INSEKTPYNT: BoligDrøms redaksjonssjef Eva og redigerer Gunhild pyntet sine cupcakes som marihøner. © FOTO: Fredrikke Friis Bertheussen

Cupcakekurs

AVANSERT: På kurset lærte man blant annet hvordan man kan lage små klovner av krem. © FOTO: Fredrikke Friis Bertheussen

Forslag til smak på muffinsen:

Sjokolademuffins: Tilsett 2 ss kakao.

Sitronmuffins: Tilsett revet skall av 1 sitron og 2 ss sitronsaft.

Bringbærmuffins: Legg 4-5 friske eller frosne bringebær på toppen av muffinsene.

Muffins med sjokoladebiter: Legg 4-5 sjokoladebiter på toppen av muffinsene.

Kanelmuffins: Tilsett 1 ts kanel.

Bananmuffins: 2 moste bananer og 4 dråper mandelessens.

Noe du savner? Eksperimenter deg frem til din favorittmuffins!

Bruker du bær, er et godt tips å rulle dem i litt hvetemel. Da synker de ikke så fort til bunnen av røren.

Cupcakekurs

FERDIG: Alle fikk ta med sine ferdigpyntede småkaker hjem. © FOTO: Fredrikke Friis Bertheussen

Ostekrem med Philadelphia:

250 g Philadelphia smøreost

250 g smør

400 g melis

saft av 1 appelsin

Bland kremost og smør. Ha i melis og saften fra en appelsin.

Ostekrem med smak av mandarin og ananas:

1 beger Buko-ost

125 gram melis

1 ts vaniljesukker

Bland alt og rør godt. Dette er en frisk og god krem, og egner seg godt til å farges.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!