Det kan være smart å skjerme avfallsbeholderne dine, og se bare hvor fint det kan bli. Nina med bloggen Dill og dall og sånt har sannsynligvis Norges mest romantiske søppelskur.

Heller enn å være til skjemsel for hennes vakre hus, blir søppeldunkene en naturlig del av uterommet. Det er nesten vanskelig å tenke seg til at det finnes søppel der inne.

Men det må ikke gjøres fult så avansert. Hvis alt du ønsker er at søppeldunkene ikke står hulter til bulter i oppkjørselen, eller enda verre: faller overende og blir herremåltid for en flokk kråker og måker, så skal det ikke store jobben til.

Det finnes mange løsninger, og alle er enkle i utgangspunktet. Så er det opp til deg å komplisere dem etter ønske.

Søppelskjerming

VARIASJONER: Her skulle det være noe for en hver smak! Først ser du et avfallshus fra Båtsfjord Service, som nummer to ser du et avfallshus fra Treko, som nummer tre ser du et moderne avfallshus som er nominert til byggeskikkprisen, det store bildet er av et avfallshus i tømmer vist på zett , nest sist ser du et rødt avfallshus fra Hanevold Sag som kommer ubehandlet, det siste avfallshuset er fra Mobilsaga . Husene som ikke er nevnt er eksempler jeg har funnet på renovasjonsetatens hjemmesider i ulike kommuner. © FOTO: Produsentene

På hjemmesiden til Vesar som driver husholdningsrenovasjon for kommuner, fant vi noen enkle og gode tips til skjerming av søppeldunker:

1.Hekk eller vintergrønne busker:

Still beholderne på en støpt plate. På sidene og bak er det plantet vintergrønne busker. Du kan bruke hekkplanter eller klatreplanter. Hvis du velger sistnevnte, må du også sette opp et flettverk som planten kan feste seg i.

Vesar søppelskjerming

HEKK: Et annet alternativ til å forskjønne rekken med søppledunker i nabolaget, er å plante hekk rundt. © FOTO: Produsenten

2. Inngjerdet:

Her er beholderne er satt inntil en eksisterende mur og gjerdet inn. Dette er en enkel jobb for en snekker, litt mer komplisert om du vil prøve det selv - men ikke verre enn at de fleste greier det.

Spør om råd hos din lokale byggmaker.

Vesar søppelskjerming

STAKITT: En litt mer avansert og litt penere byggemetode for skjerming av søppelbøttene. © FOTO: Produsenten

3. Ferdig stativ:

Dette er et eksempel på et standard, ferdigkjøpt stativ uten tak. Vil du bygge et slikt selv, lager du først rammeverket, og dekker med vanlig impregnert plank - som for eksempel terrassebord.

Vesar søppelskjerming

PLANK: En enkel måte å skjerme søppeldunkene på, er å bygge et gjerde rundt av enkel, impregnert plank. © FOTO: Produsenten

Noen tips når du skal velge løsning:

1. Tilpass konstruksjonen til stedet den skal stå. Bruk materialer og farger som allerede er brukt på eiendommen din.

2. Ofte kan det være penest å gjøre designet så enkelt som mulig.

3. Beholderne må stå på et fast, plant og stabilt underlag. Er det gress der du vil plassere de, bør du støpe en plate som beholderne kan stå på.

4. Et gjerde kan få mye juling av renovasjonsetatens behandling av containerne, jo mer solid det er, jo bedre vil det holde seg.

Les også:

De beste materialene til terrassen

Interiørbloggernes vakreste uterom

Slik får du lettstelt hage

Unngå giftstoffer på barnerommet

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!