Kule plakater er supertrendy og rimelig kunst. Her er et lite utvalg av nettbutikker med populære plakater.

keiserensnye.no

Sofie Børsting er en dansk yndling som raskt har fått tilhengere her til lands også. Nettbutikken Keiserens nye trær var raskt ute med å tilby hennes trykk. Et av de mest populære er «Leaves of grey», men også henne naivistiske dyremotiver selger godt. Sofie Børstings agent, Christian Vedel Egly , forteller at trykket "leaves of grey" lenge var Danmarks mest populære plakat, men nå har plakaten "Green Tail" overtatt førsteplassen.

kule plakater, postere fredrikkes=

PÅ 2. PLASS: Plakaten Leaves og Grey av Sofie Børsting var lenge Danskenes favoritt, men nå er den rykket ned til andre plass. © FOTO: produsenen

wonderwall.com

Svensk nettbutikk med mange av de mest populære mote- illustratørene, som Stina Persson (bildet, «Icon»), Lovisa Burfitt og Cassandra Rhodin. Wonderwall har også en rekke populære fotografer, som Anders Lindén og Jesper Brandt, og de oppdaterer sitt utvalg konstant.

Wonderwall har spesialisert seg på signerte trykk i begrenset opplag. Daglig leder Jessica Lindberg, forteller at verk av Sina Persson og Lovisa Burfitt ofte blir revet bort, av interiørinteresserte svensker.

kule plakater, postere fredrikkes=

SVENSK FAVORITT: Svenskene elsker moteinspirerte illustrasjoner som denne plakaten, Icon, av Lovisa Burfitt. © FOTO: Produsenen

hviit.no

Interiørbloggere her til lands har lagt sin elsk på plakaten "G" fra Playtype.

- Det er plakaten vi selger absolutt mest av, og vi selger mange! sier, Linda Elim, daglig leder i nettbutikken, hviit.no. Hviit har et godt utvalg av ulike plakater i med geometriske, og grafiske former.

kule plakater, postere fredrikkes=

BLOGGERNES FAVORITT: Den enkle plakaten ""G"" fra Playtype, henger i mange bloggerhjem for øyeblikket. © FOTO: Produsenen

Lovedales.no

Hanne Løvdal er grafisk designer med bakgrunn fra magasindesign. Hun har laget en serie illustrerte plakater med feminine motiver i sarte farger. De passer godt inn i en lys og lett, skandinavisk stil.

kule plakater, postere fredrikkes=

NYKOMMER: Lovedales Studio lager populære illustrasjoner som passer fint med den lyse skandinaviske stilen. © FOTO: Produsenen

hysj-lundemork.com

Jeanette Lunde og Hilde Mork begynte som populære bloggere med grafisk bakgrunn, og har nå slått seg sammen og lansert designbyrået Hysj! Det første de lanserte var en serie vakre print, og det kommer stadig nye. Her ser du «Blue Pelargonia». Men ikke si det til noen!

plakater hysj. plakater hysj. fredrikkes=

POPULÆR: Plakaten Blue Pelargonia fra designbyrået Hysj, har mange falt for. © FOTO: Produsenten

Oppheng av kule plakater

Både Pinterest og Etsy er å regne som salgsplakater for nystartede kunstnere, og vil du lage egen kunst finner du inspirasjon her. Hos artgate.no får du trykk av mer anerkjente kunstnere, noe som avspeiles i prisen. Den virkelige kunsten å vite hvordan man bruker plakater i innredningen. Jessica Lindberg er daglig leder i nettbutikken Wonderwall. Hun mener hemmeligheten ligger i en vellykket miks.

- Det blir finest om du setter sammen små og store plakater, med noen nære motiver og noen oversiktsbilder. Med vegglist er det enkelt å prøve seg frem og endre utstillingen når du føler for det. De fleste plakater er fine med tynne, svarte rammer, med eller uten passe partout, men vurder også å droppe rammene, for et løsere uttrykk. Det er en kul effekt å feste flere plakater rett med tape slik at de tilfeldig overlapper hverandre, slik at de fremstår som ett stort bilde, sier Lindberg.

Les også:

Her shopper du kunst til veggene

Kjøp kunsten på nett

Lag kunst av bildene dine

postere=

OPPHENG: Ikea.no har en rekke plakater og er relativt raskt ute med å plukke opp trender. På nettsiden finner du også fine tips til hvordan du lager en fin bildevegg. © FOTO: Produsenen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!