Hei. Vi er en familie på fem som bor på Fagerheim, på Tverdalsøy helt øst i Arendal kommune. Jeg, Elise, min mann Anders og alle barna: Ola, Anna og Agnes, på henholdsvis 8, 6 og ett år. Huset har vi arvet av min mor, som fortsatt lever i beste velgående, og vi restaurerte det i 2007/08. Nå er jeg i gang med 3. runde inne, jeg blir liksom ikke helt fornøyd før jeg er sikker på at jeg bevarer huset slik det fortjener å bli bevart. I 1. runde ble det alt for mye hvitt.

Huset er fantastisk! Det er mitt barndomshjem, og følgelig fullt av minner. Det er et hus som puster og lever, og vi er takknemlige for å få lov å bo så godt. Nå er det mine barn som skal få barndomsminnene sine herfra, og det føles godt å tenke på.

Vi bor på en øy, men med fastlandsforbindelse, og er omgitt av hav og natur. Tomten er på ca. to mål, og var i gamledager en prydhage med stramme linjer, murer og trapper, frukttrær og bærbusker. Nå er det litt mer villniss, men linjene er trukket for all fremtid, så hver sommer kommer vi et skritt nærmere den hagen det engang var. Mange av frukttrærne står enda, og barna har masse plass å leke på, rett utenfor stuevinduet.

Huset er en enkel sveitservilla, eller et skipperhus som det kalles her nede. Det er et typisk bygg for området, 4 krysspost-vinduer og kvist i front, oppført i tømmer med høvlet panel og dekor over vinduene.

Jeg er litt allergisk mot å pynte, og å lage små tablåer, men jeg er glad i vakre møbler, originalt listverk, og litt sånn fordums prakt. Snekkerne vi brukte påstår at jeg har en listverksfetisj.

Vi har heldigvis greid å bevare mange detaljer, for eksempel de sjablongmalte takene i tre stuer, noe som kunne se ut som en umulig oppgave da vi overtok huset. De var virkelig ødelagte! Vi har laget kopier av de originale gulvlistene og brukt dem i hele huset og plukket frem tømmerveggen på kjøkkenet.

Det skinner sikkert igjennom at jeg er over snittet glad i å bevare.

Vennlig hilsen

Elise Sælid Fjøsne

Elise Sælid Fjøsne

Velkommen inn!

Elise Sælid Fjøsne

Fra gangen ser man inn i stuen. De gamle tregulvene er blitt malt grå.

Elise Sælid Fjøsne

Det landlige kjøkkenet er lyst og praktisk innredet. Den laftede treveggen gir rommet karakter og varme.

Elise Sælid Fjøsne

Romantisk detalj fra kjøkkenet.

Elise Sælid Fjøsne

Det nakne treet til skapet er en vakker kontrast til de malte veggene og gulvet.

Elise Sælid Fjøsne

Klassisk bonderomantisk spiseplass.

Elise Sælid Fjøsne

En samling sølvlysestaker pynter opp på bordet, gamle klassikere, oppstilt på en ny måte.

Elise Sælid Fjøsne

Det vakre taket i stuen er blitt restaurert og rommet er innredet slik at det komplimenterer det.

Elise Sælid Fjøsne

I spisestuen finner vi nok en ovn og i det ene hjørnet et piano med plass til to.

Elise Sælid Fjøsne

Takrosetten er også blitt restaurert.

Elise Sælid Fjøsne

Stilen i huset er gjennomført.

Elise Sælid Fjøsne

På pikerommet står en søt skuvseng.

Elise Sælid Fjøsne

Klassisk skipperhus.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!