I januar er det salgsesong, også i interiørbutikkene, og er du smart, hamstrer du julepynt til neste år allerede nå. Hvis du er lei julen og ikke klarer å tenke så langt frem i tid er det masse andre godbiter til hjemmet som er på salg i januar.

Kjøp det du ønsket deg i høst

Mye av det du finner på salg er varer fra høstkolleksjonen, så hadde du en favoritt i høst som du ikke unnet deg fordi den var for dyr, kan det være mulig å få den med 30-70 prosent avslag nå. En del basisvarer er også på tilbud, så bunkre opp med klassisk hvitt sengetøy og håndklær og suppler på serviset.

Julepynt på salg

JULA VARER HELT TIL PÅSKE: Hamstre julepynt til neste år nå, noe av det kan til og med brukes til påske. 1. Stor malt stjerne fra Walther, før kr 899, nå kr 449, bolina.no 2. Mandelskål fra Areaware, bruk den som "rede" med egg i til påske, før kr 429, nå kr 273, designdelicatessen.no 3. Juletrepynt fra Ferm Living, disse småfuglene passer også fint på et bjerkeris til påske, før kr 145, nå kr 72, 5 stk, bolina.no 4. Harepus eggvarmer, før kr 49, nå kr 29, bolina.no 5. Lys formet som en snøball, før kr 29, nå kr 15, Indiska. © FOTO: Produsentene

I tillegg til at sesongvarer og julepynt er på salg nå, kjører mange forhandlere kampanjer i januar, rett og slett fordi det er salgstid.

Et eksempel på dette er møbelkjeden Slettvoll hvor du i januar kan velge produkter fra hele møbelkolleksjonen med ti prosent rabatt (sittemøbler, spisestuer og oppbevaring og måltilpassede tepper). Møblene er bestillingsvarer og du kan selv velge farger og tekstiler. I tillegg selger butikkene gjerne ut sine utstillingsmodeller med 20-50 prosent rabatt på begynnelsen av året når utstillingen skal byttes ut.

Januarsalg Slettvoll

SALG EN GANG I ÅRET: Bestill ditt drømmemøbel med 10 prosent rabatt fra den nye møbelkolleksjonen til Slettvoll som ble lansert høsten 2012. © FOTO: Produsent

Butikker som legger ned

En del butikker tar beslutningen om å legge ned driften i forbindelse med et årsskifte, derfor kan du også finne en del opphørssalg på denne tiden av året. På boligfryd.no får du 20-70 prosent avslag på hele sortimentet.

De fleste butikkene selger ut det de har av høstvarer for å få plass til alt det nye som kommer, og det varierer gjerne fra butikk til butikk hva de sitter igjen med når salget starter.

Prut i vei!

Hos Åhlèns er det 50 prosent på småmøbler og mye gode tilbud på puter og gardiner i år. Det er salg både i butikkene og på nettet, men de forhandlerne som har både butikk og nettbutikk har gjerne enda flere varer på salg i butikken enn det du ser på nettet. En tur til butikken kan derfor lønne seg for å få med seg de aller beste kjøpene.

I butikkene kan det i tillegg finnes rom for pruting på salgsprisen om varen du kjøper er den siste av sin sort, eller har vært en del av utstillingen. Husk bare at salgsvarer som regel ikke kan byttes og at de beste tingene ofte går først, så her gjelder det å være rask og slå til om du finner noe du liker. Løp og kjøp!

Basis og det lille ekstra

BASIS: Bunkre opp med klassisk hvitt sengetøy av god kvalitet, håndklær eller ekstra deler til serviset, Facet sengetøy fra Georg Jensen Damask, putetrekk, før kr 290, nå kr 174 og dynetrekk, før kr 1300, nå kr 780, damask.dk. DET LILLE EKSTRA: 1. Dobbelt sengeteppe, før kr 699, nå kr 350, H&M Home 2. Lampe fra Tine K., før kr 1990, nå kr 1290, babazar.no 3. Håndkle fra Bloomingville, 140 x 70, før kr 195, nå kr 97, mollys.no 4. Galvanisert oppbevaringskiste, før kr 399, nå kr 199, Kremmerhuset 5. Pledd/teppe, før kr 795, nå kr 399, Indiska 6. Silkepute fra Day Home, før kr 600, nå kr 300, linneashage.no 7. Sofabord fra House Doctor, før kr 5100, nå kr 3100, babazar.no 8. Teppe fra HK Living, før kr 3600, nå kr 2725, babazar.no.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!