Selv om det har blitt kaldere i været, og de fleste har gjort hagen klar for vinteren, betyr ikke det at sesongen for balkongen er over. Hva er vel mer oppløftene i mørketiden, enn et par lyse timer på terrassen med solglimt i snøkrystaller eller krisp, kald høstluft? Innreder du riktig, kan det faktisk bli lunt og behagelig å sitte der også.

Slik gjør du det:

  • Inviter venner og familie på lune kanelboller med varm sjokolade til.
  • Et teppe på terrassegulvet, puter, pledd og høye planter, som for eksempel et juletre, luner for vinden. Ramm inn terrassen med planter og vekster.
  • Levende lys, lysslynger, utepeis, grill eller bålfat skaper stemning, lyser opp og gir varme.
  • Vær raus med skinnfeller i benken og sett ut en kurv med ekstra pledd, ulltøfler, skjerf, luer og hansker for sikkerhets skyld.
  • Skal du servere varm drikke, kan det være lurt å bruke termokopper eller andre kopper som holder godt på varmen. Fyll koppene med kokende vann som du heller ut rett før du skal bruke dem. Ha den varme drikken på termokanne, i en støpejernskanne eller i en tekanne med telysvarmer, så holder den seg varm, også til påfyll.
  • Legg bollene i en kurv med et par kjøkkenhåndklær i bunnen, pakk disse over bollene mellom serveringer.
  • Sett deg godt inntil en du er glad i, hvis ikke det gjør nytten, så kan en terrassevarmer gjøre underverker.
Bruk terrassen hele året

DEL VARMEN: Strekk hendene ut mot bålet og kjenn varmen sitre i kroppen. Grillen er fra Eva Solo og egner seg også som bålpanne. Litt vakkert villmarksliv lyser opp, lykt fra Bolina. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Bruk terrassen hele året

VARM INNVENDIG: Store, gode kopper med varm sjokolade. Mateus krus fra Palma. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Sjokolade som varmer

1 ts chili

1 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1/2 ts ingefær

1/4 ts nellik

1/4 ts muskat

40 g smør

100 g mørk sjokolade

2 dl vann

7 dl H-melk

1 ss sukker

Vispet krem

Bland krydderet godt og legg en teskje av krydderblandingen i hver kopp. Hemmeligheten bak en rik og fyldig varm sjokolade er å legge en teskje godt smør i bunnen på hver kopp før man heller i den varme sjokoladen. Bryt den mørke sjokoladen i biter og rør ut i litt kokende vann. Tilsett melken og varm opp til kokepunktet under konstant visping. Hell den rykende varme sjokoladen i koppene og topp med en god klatt pisket krem.

Bruk terrassen hele året

I LE AV ET TRE: Julegranen med rimfrost skaper stemning og gir le for vinden. Denne er i tillegg bortimot evigvarende, fra Shihi. Om julerosen sies det at den har magisk kraft. Den tåler kulde, og du kan glede deg over blomstene ute selv etter at snøen har kommet. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!