Landlig stil på badet

Landlig stil på badet

Fliser med historiske mønster og panelvegger lager en nostalgisk ramme.

LANDLIG BAD: Bruk av fliser med historiske mønster og panelvegger bidrar til at skape et landlig og nostalgisk uttrykk på badet. (FOTO: Lise Mari Stang-Jacobsen/Lykkelise)

LANDLIG BAD: Bruk av fliser med historiske mønster og panelvegger bidrar til at skape et landlig og nostalgisk uttrykk på badet. (FOTO: Lise Mari Stang-Jacobsen/Lykkelise)

Publisert Oppdatert

Lyst på en landlig rustikk stil på badet? Da er det mange grep du kan ta. Duse ton-i-ton farger for å oppnå en rolig og avslappende følelse, er ett grep du kan ta.

Et annet er å bruke panelvegger og fliser med historiske mønster. Det skaper en nostalgisk ramme.

Til de historiske flisene «Stor norsk stjerne» fra Mosaic design passer det godt med panelvegger, malt i våtromsmaling i fargen Chi. Røft treverk skaper en fin kontrast, og som oppheng til forhenget er det brukt en tørr trestokk. En bred drivvedbit er fin til tekoppen og en god bok. Den store kurven er fra Kid og brukes til oppbevaring av håndklær. Badekaret med løveføtter er fra Westerbergs og er 170 cm langt.

NOSTALGI: Panelvegg og fliser i historisk mønster er med på å skape en nostalgisk stil. (FOTO: Lise Mari Stang-Jacobsen/Lykkelise)

NOSTALGI: Panelvegg og fliser i historisk mønster er med på å skape en nostalgisk stil. (FOTO: Lise Mari Stang-Jacobsen/Lykkelise)

En nysnekret sittebenk i gammel stil er en fin sitteplass når man skal kle på seg, eller ta et fotbad. Under benken er det god plass til kurver for oppbevaring. TL saltscrub 212 kr, Weleda skinfood krem 179 kr begge fra Life. Benken er malt i fargen Hammershøi.  Håndklærne er av supermyk bambus. Små 199 kr, store 398 kr, Life. Over benken har vi hengt en gammel svensk «veggbunad».

Den gamle kommoden er kjøpt brukt og malt i den duse fargen Sjøgløtt fra Jotun. Servanten fra VVSKupp er felt ned og har fått blandebatteri i messing fra Hafa. Lampene over vasken er i nostalgisk stil, fra Ellos. Det går greit å bruke vanlige lamper så lenge man holder seg utenfor våtromssonen. Grønne planter og skjell er alltid fint på badet. Drivvedbiter er fint til å legge skjell, såper eller smykker på. Såpekopp kr 59 og skål kr 39, begge fra Kid. Speilet var en gang et gammelt bilde med fin ramme. Det er satt inn ett speil istedet og gullrammen har blitt malt hvitt. Vi  har pusset lett over for å få fram litt gull.

GAMMEL STIL: Sittebenken er snekret i gammel stil. (FOTO: Lise Mari Stang-Jacobsen/Lykkelise)

GAMMEL STIL: Sittebenken er snekret i gammel stil. (FOTO: Lise Mari Stang-Jacobsen/Lykkelise)

Tips til landlig stil på badet

- Kombiner treverk og duse farger. Gamle trekasser er fin oppbevaring til doruller og kroppsprodukter.

GAMMELT OG NYTT: Kommoden er kjøpt brukt og malt i fargen Sjøgløtt, mens servanten er ny og felt ned i kommoden. (FOTO: Lise Mari Stang-Jacobsen/Lykkelise)

GAMMELT OG NYTT: Kommoden er kjøpt brukt og malt i fargen Sjøgløtt, mens servanten er ny og felt ned i kommoden. (FOTO: Lise Mari Stang-Jacobsen/Lykkelise)

- Badekar med løveføtter er et must for en nostalgisk stil. Disse kommer i forskjellige lengder og prisklasser.

- Invester i et gammeldags blandebatteri. Gjerne i bronse eller kobberfarge.

- Tøm såpe og krem over på fine krukker og flasker.

- Innred med gamle møbler istedenfor ny baderomsinnredning. Rimeligere og gir fin stemning.

Oppe t.v.: Gamle trefat er en fin oppbevaring. Norskproduserte smykker fra Carina, ByCry til kr 699,-. 
Opp t.h.: Gamle skap rommer mye og vi får gjemt bort det vi ikke vil vise frem. Et gammelt vaskevannsfat er prikken over i-en på et nostalgisk bad. 
Nede t.v.: På badet er det et lite oppbevaringsrom. Inn hit har vi brukt en gammel dør vi har kappet til. Den har sjarmerende patina så vi har latt være å male den. Dr. Hauscka Rose oil til 229 kr og Body milk 234 kr, begge fra Life. 
Nede t.h.: Duse farger og tente lys er behagelig og avslappende. Duftlys fra Kid
kr 149, kløpinne fra Life, kr 79.

Oppe t.v.: Gamle trefat er en fin oppbevaring. Norskproduserte smykker fra Carina, ByCry til kr 699,-. Opp t.h.: Gamle skap rommer mye og vi får gjemt bort det vi ikke vil vise frem. Et gammelt vaskevannsfat er prikken over i-en på et nostalgisk bad. Nede t.v.: På badet er det et lite oppbevaringsrom. Inn hit har vi brukt en gammel dør vi har kappet til. Den har sjarmerende patina så vi har latt være å male den. Dr. Hauscka Rose oil til 229 kr og Body milk 234 kr, begge fra Life. Nede t.h.: Duse farger og tente lys er behagelig og avslappende. Duftlys fra Kid kr 149, kløpinne fra Life, kr 79.

Opp t.v.: Et varmt bad er ekstra deilig med duftlys, kr 229, og en beroligende kopp Kloster te, kr 82 per pakke, begge fra Life. Blandebatteriet er fra Hafa. 
Opp t.h.: Samle alle de fine håndklærne i en rustikk kurv. Mathea kurv fra Kid til kr 199. Nord håndklær, små kr 99 og store kr 199, også fra Kid. 
Midten: Heng opp en stor knaggrekke på badet og la de fineste tingene henge fremme. Knaggrekke fra Ellos til kr 179 . Folk kimono fra Zara til kr 599 og Aqua badekåpe til kr 299 fra Kid.

Opp t.v.: Et varmt bad er ekstra deilig med duftlys, kr 229, og en beroligende kopp Kloster te, kr 82 per pakke, begge fra Life. Blandebatteriet er fra Hafa. Opp t.h.: Samle alle de fine håndklærne i en rustikk kurv. Mathea kurv fra Kid til kr 199. Nord håndklær, små kr 99 og store kr 199, også fra Kid. Midten: Heng opp en stor knaggrekke på badet og la de fineste tingene henge fremme. Knaggrekke fra Ellos til kr 179 . Folk kimono fra Zara til kr 599 og Aqua badekåpe til kr 299 fra Kid.

FOTBAD: En balje i emalje kan brukes til så mangt. I dag har vi fylt den med varmt vann og fotskrubb. Håndklær fra Kid,
kr 149, fotskrubb, Tone Lise kr 212.

FOTBAD: En balje i emalje kan brukes til så mangt. I dag har vi fylt den med varmt vann og fotskrubb. Håndklær fra Kid, kr 149, fotskrubb, Tone Lise kr 212.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning