Den lille forskjellen

Da leiligheten ble totalrenovert, ble det ryddet plass til to bad. Ett til ham og ett til henne.

HANS BAD: Den nye, rommelige dusjnisjen har en vegg kledd med glitrende, italienske Bizzazza-fliser. Sluklisten har samme stramme strekstil som resten av rommet.

HANS BAD: Den nye, rommelige dusjnisjen har en vegg kledd med glitrende, italienske Bizzazza-fliser. Sluklisten har samme stramme strekstil som resten av rommet. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Publisert Oppdatert

Bygården fra 1895 var nedslitt. Under renoveringen av alle rom i den 220 kvm leiligheten, satte eieren av plass til to bad: Et 20 kvm stort stemningsfylt, feminint bad, og ett litt mindre, maskulint bad i streng, tøff stil.

Eieren ville ha to baderomsløsninger som dannet en harmonisk helhet i forhold til resten av leiligheten.

Les også:

Hagens homokunst ut av skapet

Bygger drømmepalass i Italia

HANS BAD: Rått og maskulint

Det kjedelige, lille badet ble utvidet og ikledd en stram og tøff stil. Men lyset, det slår seg på som en soloppgang.

BEHAGELIG: Lyssystemet kan blant annet veksle mellom en rekke alternative lysscenarier. Lydsystemet kan skilte med 29 innebygde høyttalere fordelt over alle rom i boligen. Både lyd, lys og peis styres med håndholdte fjernkontroller.

BEHAGELIG: Lyssystemet kan blant annet veksle mellom en rekke alternative lysscenarier. Lydsystemet kan skilte med 29 innebygde høyttalere fordelt over alle rom i boligen. Både lyd, lys og peis styres med håndholdte fjernkontroller. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Tidligere var veggene i dette svarte badet dekket av gamle, små kritthvite fliser. Opprinnelig hadde badeværelset et 1,50 m langt badekar, samt do, servant og dusjnisje.

Byggherrens mest markante innredningsgrep var å utvide den tidligere, ganske beskjedne dusjnisjen betraktelig.

Planen om et helsvart bad med liggende, lange fliser, ble lagt tidlig. I tillegg er det blitt plass til en rommelig vask og et stort speil.

Avlange metallristsluk lagt langs veggen matcher den stramme rominnredningen på en utmerket måte.

I taket strømmer vellyd ut av det samme, avanserte høyttalersystem som ellers i leiligheten. Fra gulvet stiger det fascinerende mørkeblå gulvlyset sakte fram i styrke som en soloppgang når du kommer inn.

Det kan blant annet veksle mellom en rekke alternative lysscenarier, og skilte med 29 innebygde høyttalere fordelt over alle rom i boligen. Både lyd, lys og peis styres med håndholdte fjernkontroller.

HENNES BAD: Varmt og lekkert

Den gylne fargegløden i gulvflisene og det levende flammespillet på peisen kappes om å skape drømmestemning i «crossover»-baderommet.

Eieren ville at badet på ca. 20 kvm skulle bli eksotisk, rolig og feminint uten å miste det stramme utrykket som preger alle de andre rommene i leiligheten.

DELIKAT: Tidligere var det stue her, nå et gyllent bad. Stuepreget ivaretas med den elektriske peisen som er montert ca. 80 cm opp og inn i veggen.

DELIKAT: Tidligere var det stue her, nå et gyllent bad. Stuepreget ivaretas med den elektriske peisen som er montert ca. 80 cm opp og inn i veggen. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Den elektriske peisen i veggen representerer et av de varme og myke innslagene. Det gjør også det spesialimporterte jacuzzi-badekaret.

Miljøet kan ellers kalles et crossoverinteriør. Det vil si at splitter nytt og avansert møter det gamle og ærverdige. Det gedigne speilet med bred, forgylt ramme stammer fra eierens forrige bolig.

Alt teknisk ble planlagt av byggherren, og baderommet inngår i Øyvind Bergers bevisste plan for leilighetens 220 kvm; der det å skape suveren sammenheng mellom rommene sto sentralt. Alle værelser skulle matches i brunt og hvitt.

De hvite og brune fliser på badet forsterker for eksempel badets stilistiske slektskap til stue og gang like ved. Det feminine badet har også utgang til en rommelig veranda.

Prosjektopplysninger

Begge bad har sanitærutstyr fra firmaene Villeroy&Boch, Dornbracht og Keuco. Dette er levert fra E.C. Dal Interiør. Rørleggerarbeider er utført av Kolsås Rør (v/Kim).

Alt elektrisk er installert av Totaltek ved Gunnar Erlandsen. Lys/lyd-styring samt Revox lydsystem kommer fra Micro-Matic ved Askestad.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning