Et bad innrammet av glass, innsikt og utsikt. Det ligger på toppen i en bygård på Grünerløkka i Oslo, og sto glassklart da beboerne kjøpte leiligheten.

- Badet fungerer utrolig godt i hverdagen. Med sine 17 kvadratmeter slipper vi å overfylle rommet, vi har frittstående badekar og her er det til og med plass til badstue, sier beboerene.

Vanligvis trenger de ikke å skjerme glassveggene til stuen og arbeidsrommet, men ved behov dekker de til med tekstiler som går et stykke opp på veggen. Rekkverket i glass utenfor badet er dekket av spesialsydd seilduk, og hindrer innsyn fra andre leiligheter i samme høyde.

Baderommet gir beboerne spafølelse. Hør bare hvordan en vinterdag med fantastisk turvær kan lyde:

- Vi forhåndsprogrammerer badstuen etter frokost før vi går ut. Mens vi nyter skituren i Nordmarka, går varmen på. Vel hjemme, er det bare å gå rett inn i en varm badstue. Etterpå trekker vi skyvedørene i glass til side for å få en rask avkjøling. Romfølelsen og lysinnslippet, gir oss nærmest opplevelsen av å være ute.

Stort bad, Grunerlökka Oslo bad store vinudsflater klikk.no=

INNSYN. Fra stuen kan mans se tvers gjennom badet og inn til arbeidsrommet.Baderomsinnredningen er fra Hansa. Den røde puffen fungerer som skittentøyskurv. © FOTO: Espen Grønli

Stort bad, Grunerlökka Oslo bad store vinudsflater klikk.no=

STORT: Badet er på 17 kvadratmeter og har stor lysinnslipp. Seilduk er montert ut mot de andre gårdene, fra Quantum Sails. Flisene er fra flis.no og baderomsinnredningen fra Hansa. © FOTO: Espen Grønli

Stort bad, Grunerlökka Oslo bad store vinudsflater klikk.no=

SKJERMET: Glassveggene inn til stuen og arbeidsrommet har fått skjerming som lett kan dras opp eller ned ved behov. © FOTO: Espen Grønli

Stort bad, Grunerlökka Oslo bad store vinudsflater klikk.no=

VARMESTUE: Badet inneholder også en badstue som er bygget på stedet av Miljø-Bygg. © FOTO: Espen Grønli

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!