Nyoppusset hyttebad

BRUNT OG GRØNT: Det gamle badet hadde fliser i beige, grønt og brunt. Gulvet hadde mørkebrunt vinylbelegg og taket var belagt med blanke, hvite plater. © FOTO: Per Erik Jæger

En uheldig vannlekasje førte til en totalforandring av badet til familien Dønnem Halvorsen.

- Vi hadde egentlig ikke tenkt å pusse opp badet helt ennå, forteller hytteeier Anne-Bet Dønnem.

- Men da vi oppdaget at det hadde kommet fuktighet inn i bjelkelaget under gulvet, var det ingen vei tilbake. Vi måtte rive bort en del av både vegg og gulv.

Gammelt hus

Hytta er et arvet hus i sveitserstil fra 1910. Anne-Bets svigerforeldre bygde badet i et kott under skråtaket for ca. 35 år siden.

- Deler av hytta er i opprinnelig stil, noe er fra 70-tallet, mens kjøkken og gang har vi pusset opp de siste årene, forklarer Anne-Bet.

- Interiøret er derfor en salig blanding av gammelt og nytt. Selv om 70-tallstilen kan være sjarmerende, så vi dette som en god anledning til å pusse opp badet slik vi selv ville ha det.

Familien bestemte seg for å prioritere gulvplass, og ville derfor bytte ut badekar med dusj. Vask og toalett kunne være på samme sted som før.

Nyoppusset hyttebad i Kjerringvik

MARITIMT: Lys beige, hvitt og blått er de gjennomgående fargene på det nyoppussede badet. © FOTO: Per Erik Jæger

oppusset bad på sommerhytte

MARITIM DUSJ: I det nye dusjhjørnet er det brukt våtrom veggplater og en glassvegg som kan svinges inn mot veggen når dusjen ikke er i bruk. © FOTO: Per Erik Jæger og privat

Nyoppusset hyttebad

STILIG SKAP: Det hvitmalte skapet gir god plass til oppbevaring av bade­artikler. Kremer og parfyme er fra L'occitane, skål fra Iittala. © FOTO: Per Erik Jæger

Farge fra havet

Hele badet er blitt totalrenovert. For å finne inspirasjon, tittet Anne-Bet og mannen Per i blader og butikker etter ulike løsninger, fliser og farger. Det var viktig at badet sto i stil til det gamle huset.

- Vi synes at panelvegger passet godt. Ellers ønsket vi at interiøret skulle være ganske lyst og diskret med blått som en ekstra farge. Hytta ligger nær sjøen, og ved å tilføre blått har vi fått inn en maritim stemning i rommet.

Veggskapet har Anne-Bet arvet av sin fars onkel.

- Det var beiset mørkt, og er bare blitt stående i uthuset. Jeg fikk satt inn glass i det og malte det hvitt for å bryte litt med de beige veggene. Selv om gamle ting er fine å bevare som de er, synes jeg innimellom det kan være bra å friske dem opp litt, slik at de faktisk blir brukt.

Nyoppusset hyttebad

BLE LYSERE: Det nye badet er lyst med hvite, beige og grå detaljer. Servanten fra Tjersland&Co er i marmor og har samme form som et gammeldags vaskefat. Servantskapet fra Kvik har blåblomstrede porselensknotter fra Home&Cottage. Blå håndklær og blomsterpotte er fra Lexington, grått håndkle og lykter er fra Jotex. © FOTO: Per Erik Jæger

Nyoppusset hyttebad

LYSE PANELVEGGER: Veggene på badet står i stil til det gamle huset, og takvinduet slipper nå inn godt med lys. Flettet kurv passer fint sammen med blått, beige og grått. Skittentøyposen (i stolen) og te­lysene er fra Lexington, bade­matten fra Missoni, lyst håndkle og såpe fra Jotex. © FOTO: Per Erik Jæger

Bad

PRAKTISK: Langs den ene veggen er det satt opp en hylle til oppbevaring. Som en ekstra fin effekt er det lagt en uplight ledstripe Linearlight Flex fra Osram innerst langs veggen. © FOTO: Per Erik Jæger

Stor forskjell

Anne-Bet er svært fornøyd med sluttresultatet. Begge barna, og særlig sønnen Johannes som er opptatt av interiør, synes at det er blitt veldig fint.

- Vi har brukt lang tid på oppussingen, også fordi det er et lite stykke å reise ut hit. Selv om det ikke alltid blir helt som man planlegger, synes vi resultatet er kjempefint.

Det er jo spennende å pusse opp når det finnes så mange flotte materialer. Ikke minst er det mye å velge blant innenfor belysning, som gir mye av stemningen i et interiør.

Dette kostet badet

For 250.000 kroner ble rommet totalrenovert.

Dette inkluderer nytt rørskap, varmtvannsbeholder, håndverkere, møbler og maling.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!