Å forene hans og hennes interesser og interiørstil i et hjem, kan by på en og annen utfordring.

Hjemme Louise Trillingsgaard og mannen Fredrik har de funnet en løsning på akkurat det.

Men det er ingen hemmelighet at det tidligere var hun som satt i førersetet når det handlet om interiør.

Louise innrømmer at det ved et tilfelle tok fullstendig overhånd med tapeter, pasteller og nips, og at det som tross alt er deres felles hjem ble for jentete og feminint.

- Frederiks venner spurte ham engang: "Hvordan kan du bo her? Her er det jo rådyr og pasteller overalt". Lenge svarte han: "Men her er det jo så koselig", ler Louise.

Men så en dag var det nok. Vel, fortsatt har paret feminine innslag. Men i hjemmet er det også blitt rom for hans strammere smak. Og målet er en stadig tøffere stil.

Velkommen maskulinitet!

En dag kom nemlig Frederik hjem fra en antikvitetsbutikk med en skjenk i palisander. Siden den gangen er det kommet flere retroinspirerte og mer maskuline ting til hjemmet.

- Vi har fått en felles interesse i å finne ting som vi kan overraske hverandre med, og som vi begge synes er kule.

Boligreportasje, rekkehus=

HUS MED SJEL: Louise og mannen fant drømmehuset i Kolding. Hagen er ikke så stor, men rommer både drivhus og terrasse. © FOTO: Tia Borgsmidt

Liker å piffe opp gamle ting

Paret bor i et lite hus på 82 kvadratmeter, sammen med datteren Mejse (3). Boligen ligger i Kolding i Danmark og hører til en bygård fra 1897.

Selv om kvinnen i huset i utgangspunktet var en nipsdronning med sans for feminine detaljer, så har de hele veien hatt et fellestrekk. De to. De har elsket å gjøre stygge ting pene. Det har alltid vært en spennende prosess for dem begge.

- Ingen av oss er interessert i dyr design, men vil mye heller piffe opp gamle ting sånn at de blir helt unike. Jeg er spesielt glad i å sette sammen ting, sånn som for eksempel sofabordet vårt. Det er laget av platen til et gammelt sofabord og underdelen av en tv-benk, sier Louise.

Louise Trillingsgaard snakker varmt om det idylliske, lille huset som hun og mannen Frederik falt pladask for i 2006. De hadde drømt om et romantisk hus i byen, med bakgård og plass til hagemøbler.

Boligreportasje rekkehus=

HVITT OG DELIKAT: Paret har satset på et stramt kjøkken. © FOTO: Tia Borgsmidt

Boligreportasje, rekkehus=

BILDEVEGG: Louise har laget en bildevegg med en god blanding av grafikk, foto og hjorter. Møbelgruppen i teak fant Louise til en slikk og ingenting på Den blå avis, Danmarks svar på Finn. Hun hadde egentlig planlagt å skifte trekket, men venninnene hennes overtalte henne til å beholde det. Retrolooken passer jo så godt med resten av interiøret. © FOTO: Tia Borgsmidt

Lider av samlemani

Ikke bare var huset romantisk, det hadde også en liten hage og verksted. Louise og Frederik lot seg på ingen måte skremme av at boligen var i utrolig dårlig stand.

- Det var et praktisk å kjøpe dette huset, siden vi begge jobber i Kolding. Det var en avgjørelse tatt med hjertet, sier Louise.

I dag, sju år senere, er huset totalrenovert. Innredningen er preget av dem begge, men det er ikke til å stikke under en stol at Louise er en samler med stor S.

- Jeg har alltid hatt en samlermani for rare retroting, og rådyr. I tillegg har jeg en stor pasjon for pastellfarger, så innredningen her hjemme er definitivt ikke ensformig, sier Louise.

Boligreportasje, rekkehus=

MASKULINE INNSLAG: Bildet var en gave til Frederik, som elsker gamle reklamer. Vasene er kjøpt for en billig penge før West Germany-vasene ble ettertraktet. En liten hagenisse har sneket seg ned i blomsterpotten. © FOTO: Tia Borgsmidt

Boligreportasje rekkehus=

STRIPER: Tøffe innslag i trappeoppgangen. © FOTO: Tia Borgsmidt

En plass for vintage-kjolene

Innredningen i hjemmet er fargerik, året rundt, sier Louise.

Louise er også glad i å kle seg i farger, og elsker å jakte på fargerike og blomstrete vintagekjoler fra 60-tallet.

- Kjolene er ikke bare en hobby, men en avhengighet. Jeg får spesielt lyst på en kjole hvis venninnen min har sagt "Den kjøper du bare ikke". Da må den bare få bli med hjem til resten av de 300 kjolene jeg har i klesskapet, sier Louise.

Bolig Kolding

HJEMMELAGET: Eierne har selv bygget sengegavlen av en sponplate, også kalt OSB-plate, som er laget av store spon. Den skjuler ledninger og en stikkontakt, i tillegg til at den har en liten oppbevaringshylle. © FOTO: Tia Borgsmidt

Boligreportasje, rekkehus=

MODERNE: Det moderne badet er piffet opp med personlige detaljer. © FOTO: Tia Borgsmidt

Boligreportasje, rekkehus=

SPREK MIKS: Røffe og søte detaljer i skjønn forening. © FOTO: Tia Borgsmidt

Planer om nytt boligkjøp

Louise jobber som webshopansvarlig, Frederik er avdelingsleder hos Nümph, som er et dansk klesmerke. Stilen deres er typisk retro-kitsch med innslag av mye farger. Den store utfordringen var at de hadde begrenset med kvadratmeter å boltre seg på da de flyttet inn. Og minimalt med oppbevaringsplass.

Nå drømmer de om et større 70-tallshus de kan gå løs på. Og da er planen å være mer voksen og maskulin i innredningen.

Men enn så lenge er det gamle byhuset fortsatt fylt med noen skjeve og morsomme ting.

På hennes og hans premisser.

Boligreportasje, rekkehus=

PERSONLIG PREG: Huset i Kolding oser personlighet. © FOTO: Tia Borgsmidt

Boligreportasje, rekkehus=

EN PLASS I SOLEN: På uteplassen er det bare å nyte solen. © FOTO: Tia Borgsmidt

Boligreportasje rekkehus=

FARGERIKT: På barnerommet er det innredet med livlige farger. © FOTO: Tia Borgsmidt

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!