Raskere pakking, enklere transport og ingen utpakking.

De smarte plastboksene kan brukes til mer enn oppbevaring av julepynt

Her er det egentlig bare å lære av proffene, de som driver med containertransport. Bytter du ut containeren med en plastboks med lokk, har du et opplegg som er like effektivt.

Kassene er lette å pakke i og lette å stable i bilen. Når du får dem inn på hytta, er det bare å sette dem inn i hyllesystemet på rommet der de skal være.

Alt går i boksen

- Vi pakker alt av mat og andre tørrvarer i plastkasser, forklarer hytteeier Karin Schaug. - Vi lærte dette, ikke overraskende, av et tysk par vi var på ferie med.

Familien har tre hytter, og de bruker kassesystemet på alle. Opplegget er spesielt smart når de skal pakke til den strømløse hytta på fjellet, forklarer Schaug.

- Da er det gjerne viktige ting som tørkeruller og ekstra stearinlys som jeg kommer på i siste liten. Alt det går i en siste-liten-kasse, forteller hun.

Smartstore: Veggskinne 120 cm, kr 119 Hylleknekt 40 cm, kr 69 Boks: 50x39x26 cm, kr 129 Bauhaus og Clas Ohlson © FOTO: Øivind Lie

Klesskap: Alt du tar frem og tilbake til hytta kan pakkes i plastkasser. Da slipper du å gå og lete i plastposer og bager når du skal ha tak i noe

Klesskap: Alt du tar frem og tilbake til hytta kan pakkes i plastkasser. Da slipper du å gå og lete i plastposer og bager når du skal ha tak i noe © FOTO: Øivind Lie

Her er det egentlig bare å lære av proffene, de som driver med containertransport. Bytter du ut containeren med en plastboks med lokk, har du et opplegg som er like effektivt.

Her er det egentlig bare å lære av proffene, de som driver med containertransport. Bytter du ut containeren med en plastboks med lokk, har du et opplegg som er like effektivt. © FOTO: Øivind Lie

Lag et hyllesystem

For å gjøre det enda enklere, kan du lage et hyllesystem på hytta, slik at du kan skyve plastboksene rett inn. Du kan lage skap til både matvarer og klær.

Du bør velge et system med en metallskinne du skrur på veggen, og knekter som kan settes i forskjellige høyder. Alt kan også kjøpes ferdig, slik som systemet fra Curver eller Ikeas Trofast-system.

Med lange hylleknekter og veggskinner kan du lage en løsning som gjør at du kan henge boksene over hverandre. Da blir kanten på boksen hengende på hylleknekten. Disse systemene består av en skinne du skrur på veggen og hylleknekter. Knektene kan du feste på skinnen i forskjellige høyder. Veggskinne 90 cm, kr 25. Hylleknekt 24 cm, kr 29. Elfa Bærelist 135 cm, kr 129 Veggskinne 200 cm, kr 179 Hylleknekt, kr 49 De store bygge­varekjedene og Clas Ohlson.

Med lange hylleknekter og veggskinner kan du lage en løsning som gjør at du kan henge boksene over hverandre. Da blir kanten på boksen hengende på hylleknekten. Disse systemene består av en skinne du skrur på veggen og hylleknekter. Knektene kan du feste på skinnen i forskjellige høyder. Veggskinne 90 cm, kr 25. Hylleknekt 24 cm, kr 29. Elfa Bærelist 135 cm, kr 129 Veggskinne 200 cm, kr 179 Hylleknekt, kr 49 De store bygge­varekjedene og Clas Ohlson. © Produsentene

Tåler transport

Når du skal kjøpe kasser, kan det være lurt å styre unna de billigste. Hold deg til en type der alle kassene har samme bredde og dybde. Vil du ha flere størrelser, kan høyden varieres. De bør være gjennomsiktige, robuste, tåle frost, og det er en fordel om de har lokk som kan låses fast. Da har du din egne, lille transportcontainer som holder innholdet tørt og uskadet.

I tillegg kan kassene fraktes på skuter eller stroppes på sekken. Uansett vær.

Du kan også kjøpe en helt ferdig løsning, slik som denne fra Ikea. Der er det frest spor i skroget slik at du kan skyve kassene rett inn. Den heter Trofast. Stamme, h 145 cm, kr 345. Boks, 42x30x23, kr 30. I tillegg finnes bokser og hyllesystemer hos Biltema, Jula, Jysk og andre tilsvarende kjeder.

Du kan også kjøpe en helt ferdig løsning, slik som denne fra Ikea. Der er det frest spor i skroget slik at du kan skyve kassene rett inn. Den heter Trofast. Stamme, h 145 cm, kr 345. Boks, 42x30x23, kr 30. I tillegg finnes bokser og hyllesystemer hos Biltema, Jula, Jysk og andre tilsvarende kjeder. © FOTO: Produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!