I byen Vals i Sveits ligger den nå berømte Villa Vals, et hus som er fullstendig innkapslet i fjellsiden. Det stod ferdig for et par år siden og er nesten ikke synlig fra utsiden, noe som var ett av de viktigste grepene med prosjektet.

Selv om de aller fleste av oss ikke forbinder en bunker med luksusopplevelse, så vil kanskje nettopp denne unike bunkersen få deg til å se saken i et nytt lys. Artikkelen ble den mest leste arkitektursaken i 2012.

De siste årene har det dukket opp flere spektakulære byggverk i Norge. I år fikk Trollstigplatået oppmerksomhet. Vi skrev om anlegget i oktober - og det fremheves som et av de fremste norske turistattraksjonene. Platået har også blitt kåret til verdens flotteste bygning i klassen for offentlige servicebygg av amerikanske ArchDaily, verdens største nettsted for arkitektur.

Les våre populære arkitektursaker i 2012 her:

SPEKTAKULÆRT: Trollstigplatået er enestående i Norge. Bygningen er med på å underbygge stedets unike karakter, og skal gi de besøkende en merverdi i forhold til reiseopplevelsen.=

SPEKTAKULÆRT: Trollstigplatået er enestående i Norge. Bygningen er med på å underbygge stedets unike karakter, og skal gi de besøkende en merverdi i forhold til reiseopplevelsen. © Diephotodesigner.de

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!