Vi har fått laget et avlastningsbord av gamle materialer fra potetkasser, en gammel dør og et gulvbord. Det er tøft å blande materialer fra ulike steder, så får møbelet et unikt og særpreget uttrykk. Bordplaten er her laget av håndlagde fliser fra Ulfven, som er limt på toppen. Deretter er de satt inn med impregnering slik at bordet tåler daglig bruk.

Gjenbruk av materialer og møbler er en flott måte å bevare gamle skatter på, og det egner seg svært godt i et rustikt hyttemiljø. Fliser har flere bruksområder enn de tradisjonelle, som jo er gulv, vegg og sprutsone på kjøkken.

De kan også brukes på bordplater, benkeplater, som gryteunderlag, på gulvet foran peisen og som et estetisk virkemiddel i interiøret. Bord og benker med fliser på er dekorativt og praktisk, og treverk sammen med fliser er en vakker kombinasjon.

Konkurranse

Har du pusset opp et gammelt møbel på hytta, eller laget noe av gamle materialer? Da vil vi gjerne se det. Send bilde og en kort beskrivelse til konkurranser_hytteliv@egmonthm.no innen 1. januar 2013, og du er med i trekningen av dette bordet. Verdi kr 8000.

Sidebord med fliser fra Ulfven=

GOD PLASS: Et funksjonelt avlastningsbord er praktisk med tanke på oppbevaring. Det er heller ikke veldig komplisert å lage. Ønsker du en mer fleksibel løsning, kan du sette på hjul. Produkter er lånt av Växbo Lin, Oliviers & Co, JellyBean, Eva Solo, Re-Use, Christiania Glasmagasin og Le Palais des Thés. © FOTO: Per Erik Jæger

Styling av sidebord med fliser fra Ulfven=

ANNERLEDES AVLASTNINGSBORD: Det lange, smale bordet er laget av materialer med en vakker patina. Treverket stammer fra en gammel låve i Rygge. Benken er laget hovedsakelig av potetkasser fra gården, en gammel dør og et gulvbord. De håndlagde flisene kommer fra interiørfirmaet Ulfven. © FOTO: Per Erik Jæger

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!