Om du skal være vertinne for familieselskapet denne julen, eller bare i tradisjonen tro vil sørge for at hus og hjem er rent og pent til julen ringes inn, ja da har du nok helt sikkert nok å henge fingrene i i disse dager.

Det er mange av oss som kvier seg for å ta fatt på både helgevask og julerengjøring, og det er ikke overraskende at flere og flere leier inn hjelp til husvasken. Og særlig er det ett rom som ofte krever mer jobb og slit enn andre rom når det gjelder å gjøre skikkelig rent.

Kjøkkenet er husets skitneste rom

Ifølge den amerikanske husmordronningen Martha Stewart ligger den største jobben med å gjøre huset rent på kjøkkenet. Søl, flekker, fastbrent fett og matos gjør alle sitt til at dette rommet burde vaskes både grundigere og oftere enn mange av husets andre rom. Men det finnes lys i tunnelen, lover Martha: Tar du en skikkelig grovrengjøring på de følgende tingene et par ganger i året, holder det fint med vedlikeholdsvask innimellom.

Så her er det bare å brette opp ermene, og ta fatt på kjøkkenets skitneste jobber:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!