Å leve i skogen er en ting, men å la skogen leve i boligen er noe helt annet. Arkitektene av dette huset i Santa Rosalia området i Guatemala City har tatt terrengtilpasning til et helt nytt nivå.

Arkitektene fra Paz Arquitectura hadde litt av en utfordring da de skulle bygge dette huset i en åsside med tett skogvekst. Beboerne, en fotograf med sine to døtre, ønsket en bolig i kontakt med naturen rundt.

Integrert i naturen

Boligen, som heter Corallo house, fusjonerer med skogen rundt, og trærne er integrert i huset som en del av selve utformingen og arkitekturen.

- Selve designprosessen startet med et ønske om å bevare de eksisterende trærne, forteller arkitekt Alejandro Paz. Vi ønsket å la trærne samhandle med boarealet.

Resultatet er et hjem der både naturlige materialer og naturen - i form av levende, voksende trær, er en sentral del av arkitekturen og interiøret.

Gulvarealet er fritt før søyler og de ulike nivåene i huset er tilpasset områdets topografi.

Hus med trær

KRAFTIG SKOGVEKST: Huset er bygget i en bakke med frodig skogsvekst. Arkitektene la stor vekt på terrengtilpasning og bevaring av trærne. © FOTO: Andres Asturias

Hus med trær

I ETT MED SKOGEN: på terrassen føles det som å være midt i skogen. © FOTO: Andres Asturias

Hus med trær

STRAMT INTERIØR: Boligen er moderne innredet med stramt interiør. © FOTO: Andres Asturias

Hus med trær

SÆREGEN ARKITEKTUR: De massive trærne gir et helt spesielt uttrykk og en umiddelbar nærhet til naturen rundt huset. © FOTO: Andres Asturias

Hus med trær

TRE OG BETONG: Glass tre og betong er gjennomgående materialer i huset. Betongveggene skaper en tøff kontrast mot de grove trestammene. © FOTO: Andres Asturias

Naturlige materialer

Materialene til huset, både på innsiden og utsiden, er inspirert av naturen. Oljet treverk, værbitt tømmer, glatte og grove steiner, skinnende stål og betong er noen av materialene som går igjen.

- Begge fasadene er hovedsakelig av glass for å koble det indre til det ytre, forklarer Paz. - Den viktigste strukturelle komponenten er betong, som viser den rustikke teksturen i treets forskaling.

Hus med trær

BAD I DET FRI: Store glassvinduer gir en følelse av å dusje i skogen. © FOTO: Andres Asturias

Hus med trær

LUFTIG SOVEROM: Få indre vegger gir rommene en luftig og åpen følelse. © FOTO: Andres Asturias

Hus tre i stuen

RETT UT: Fra det stilrene kjøkkenet er det store glassdører ut til terrassen. © FOTO: Andres Asturias

Hus med trær

ELEMENTER FRA NATUREN: Arkitekten har lagt vekt på å bruke naturlige materialer, også i interiøret. Rullesteiner blir brukt som dekorelement. © FOTO: Andres Asturias

Hus med trær

UNIK UTSIKT: Fra soverommet ser du rett ut i den frodige skogen. © FOTO: Andres Asturias

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!