Billigvarianten til 5295 kroner=

BILLIGVARIANTEN: Er 15 000 litt i overkant slipper du unna med 5295 om du klarer deg med en i kirebærtre. © Foto: Produsenten

Når det gjelder valg av juletrefot, har noen et veldig pragmatisk forhold til det og velger enn enkel og rimelig en. Andre igjen går for den hjemmelagede, mens noen går for en ordentlig designfot til flerfoldige tusenlapper.

Og skal du virkelig ta i, kan kanskje denne til 15 000 kroner være noe.

Synes du dette er hinsides all fornuft eller kunne du tenke en slik juletrefot? Bli med i avstemningen vår nederst på siden.

Håndlaget

- Disse er håndlaget, sier Birger Pedersen i Tinctorial, som importerer juletrefoten i nøttetre fra Tyskland.

Han forteller at den også finnes i en rimeligere kirsebærvariant som koster 5295 kroner.

Kun på bestilling

- De lager den kun på bestilling, og den er laget av ett stykke nøttetrerot. Har de ikke tilgang til godt treverk, så blir det ikke laget noen juletrefot.

Treverket er lakkert et utall ganger for å få en skikkelig glans, forklarer Pedersen.

100 prosent rett

- Selve spennmekanismen som fester treet er den samme som på Krinner sine vanlige juletreføtter, med en stor forskjell, at mekanismen er laget i edelstål, ikke plast, utdyper han.

- Hvis det viser seg at treet ikke er helt i lodd er det ingen grunn til bekymring. Hvert av beina har individuell høydejustering, avslutter Pedersen.

God takhøyde

Det er 10 års garanti på foten og den kommer i en spesiallaget treeske.

Juletrefoten kan ta trær opp til 4 meters høyde og med en stammediameter på opp til 13 cm.

Les også:

Test av åtte juletreføtter

Nå skal juletrærne være pistrete

La treet stå kaldt før det tas inn

Slik lager du gode lussekatter

Avstemning

Hva synes du er verdt å betale for en juletrefot?

10% stemmer
Maks 100 kroner
56% stemmer
Ikke mer enn 500 kroner
12% stemmer
En tusenlapp kunne jeg tenke meg
6% stemmer
Jo, 5000 kroner kunne jeg være villig til å betale for en designfot.
16% stemmer
15 000? Helt greit for meg.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!