Eklektisk- interiørstiler klikk.sak fra Bonytt 13/2010=

PERSONLIG STILLEBEN. Et fotografi av Massimo Leardini, en antikk fransk bordlampe og en slitt kommode. Den eklektiske stilen har mange uttrykk. © Foto: Bonytt

Hva kjennetegner stilen?

Den eklektiske stilen er i seg selv ingen stil, men en måte å forholde seg til stil på. Man velger det beste fra ulike stilarter, og setter disse sammen på sin egen måte.

Uttrykket kjennetegnes altså av sin konsekvente blanding av elementer fra ulike stilarter og interiørtrender. For ikke å ende i kaos, gjelder det å holde seg til én fargepalett og å begrense antall materialer.

Hvilke ting er typiske for stilen?

Her hører alt hjemme. Betingelsen er at tingene er satt sammen på en bevisst måte. Det kan være en nøytral sofa kjøpt på nærmeste møbelkjede, en treskulptur fra siste eksotiske reisemål, en arvet ørelappstol og et loppekupp .

Hva slags atmosfære skaper stilen?

Et eklektisk interiør kan være feminint eller maskulint, kjølig eller lunt, minimalistisk eller frodig. Men det er alltid personlig, og derfor et godt utgangspunkt for en positiv atmosfære.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!