Rommet til Matias var kjedelig, og i tillegg manglet det personlighet.

Mathias klarte ikke å holde orden der.

Dette gjorde vi

Det første vi gjorde var å rydde rommet for hauger med klær, leketøy og Lego.

Veggene ble malt hvite.

Vi la også et lekkert, koksgrått teppe på gulvet. Så sydde vi tøffe, grafiske gardiner, og sengen ble skiftet ut med en ny Ikea-seng på hjul i industriell stil .

Nytt sengeøy og puter skaper hygge, uten at det enkle uttrykket forsvinner.

Fargene er holdt i svart og hvitt, mikset med enkelte røde og turkise innslag.

Gutterom

BRUKTE MØBLER: Skrivebordet, stolen og globusen er fra Quriosa.dk. Bordplaten er malt med tavlelakk. De svarte hyllene er fra Sebra.dk, og taklampene fra Louis Poulsen. © Foto: Tia Borgsmidt

Mathias er glad i å gå på skolen, og han elsker matematikk, biologi og geografi.

Det inspirerte oss til å innrede rommet med naturvitenskap som gjennomgangstema.

I en bruktbutikk fant vi en original, gammel skolepult med stol til.

Bordplaten ble malt med svart tavlelakk fra Flügger, så Mathias kan skrive små huskelapper til seg selv og tegne på bordplaten.

For å gjøre innredningen tøff og guttete og for å unngå at det ble museumsaktig, mikset vi de brukte møblene med nye ting, blant annet svarte hyller, svarte taklamper med grønne ledninger og en kul arbeidslampe.

På nettsiden Frou-frou.dk fant vi en globus og et Afrika-kart, mange tøffe utstoppede dyr og gamle biologiting fra en skole. Dette satte vi på hyllene for å understreke det naturvitenskapelige temaet.

Mathias var både nervøs og stolt da han kom for å se resultatet - og han ble veldig fornøyd.

- Strekkoden og bambi-sengelampen er morsomme, og den store, røde bokstaven er mega-fet, utbrøt han, og inviterte straks vennene sine med hjem fra skolen for å vise dem det nye rommet.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!