Kronprinsesse Mette-Marit er i godt humør tross de vedvarende problemene med nakken.

Kronprinsesse Mette-Marit er i godt humør tross de vedvarende problemene med nakken. © Foto: Tom Hansen

Knut Henning Adamsen

Røpet ikke favoritt-fisken

Kronprins Haakon ga han et åleglatt svar da pressen ville vite hva som var hans favoritt-sjømat.

Foran et fullsatt kjøpesenter i Kuala Lumpur i Malaysia, åpnet kronprinsesse Mette-Marit en arkitekturutstilling onsdag.

Hun roste arkitekturen i landet og fremhevet noen populære landemerker. Blant annet det 60 etasjer høye Komtar-tårnet i Penang.

- Det er ingen tvil om at Malaysia har en pulserende og innovativ arkitektur, sa kronprinsessen.

Kronprinsparet hatt mye på plakaten siden de ankom Kuala Lumpur mandag.

Tirsdag holdt Mette-Marit en tale under et likestillingsseminar for kvinner. Ifølge Slottet var dette en viktig anledning for kronprinsessen til å understreke betydningen av at kvinner deltar i beslutninger på høyt nivå.

Professor i statsvitenskap, Trond Nordby, sier til NTB at dette er på grensen til det som kan oppfattes som politiske utspill.

Nordby mener at kronprins Haakon spesielt beveger seg inn i politiske minefelt, og at de to er i ferd med å bli noe som ligner en president- og førstedamerolle.

Kronprinsen deltar på en seminar om bærekraftig skogforvaltning og klima onsdag. Begge skal også besøke Jotuns fabrikk i Shah Alam på deres siste dag av det offisielle besøket i Malaysia.

Les mer:

Disse arkitektene vil prege 2010

Slik vil det se ut i Oslo sentrum

Disse bygningene må du se i Oslo

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!