Tirsdag er det Sankthansaften, og onsdag er det årets første julaften for svært mange norske skatteytere.

Natt til mandag ble skatteoppgjøret gjort tilgjengelig på nettet, og har du pin-kodene fra Skatteetaten er det bare å logge inn og sjekke hvordan det endelige skatteoppgjøret ser ut.

Oppgjøret er nå tilgjengelig med oversikt over hvor mye renter du har fått, siden det foreløpige skatteoppgjøret ble sendt ut i vår.

Har du penger til gode blir disse, ifølge Skatteetatens nettsider, overført til konto eller sendt med utbetalingskort onsdag 24.juni.

Skatteetaten.no: Oppgjøret for 2008

Kan ta pengene dine

Selv om du har penger til gode, er det ikke sikkert at du får dem. Skylder du penger til staten, kan disse bli trukket fra før utbetaling. Det kan være skyldig skatt fra tidligere år, ubetalt arveavgift, årsavgift på bil, bidragsgjeld og enkelte kommunale avgifter.

Næringsdrivende må vente

Oppgjøret som er klart gjelder for de fleste personlige skatteytere. Personer som er selvstendig næringsdrivende, må i mange tilfeller vente til oktober før det endelige oppgjøret er klart. Det gjelder også personlige skatteytere som har kompliserte skatteforhold.

Om du er gift med en som er selvstendig næringsdrivende, må du vente til høsten før skatteoppgjøret er klart. Det gjelder både lønnstakere og pensjonister, melder skatteetaten.no.

Frister om du får smell

Å være skyldig skatt er en sur følelse for de fleste. Har du tenkt å klage på oppgjøret er fristen 10. august.

20. august er betalingsfrist for første termin, 24 september er den andre terminen, om du må punge ut skyldige kroner til staten.

Skatteoppgjøret som kommer i oktober kommer samtidig med at skattelistene for fjoråret offentliggjøres.

Søk i skattelistene 2007
Søk på Navn og/eller sted
Eksempel: Ola Nordmann Oslo
Se topplister i ditt postnr.
Eksempel: 2815


Les også:

Dette tjener moteeliten

Derfor offentliggjør vi skattelistene

Hva tjener folk egentlig?

Kalkulator: Brutto inntektsberegning

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!