I forbindelse med hyttemessen i Trondheim inviterte NTNU-forskerne Helen Jøsok Gansmo, Thomas Berker og Finn Arne Jørgensen forskere fra hele Skandinavia til liveblogging og workshop.

Ny hyttebok

Målet er å sammen skrive en bok om den norske hytta i endring.

- Hytta er et spennende felt. Den oppfattes som en uatskillelig del av den norske folkesjelen. Et fristed og en måte å være i naturen på, men den kan også være en stressfaktor, et strengt regulert sosialt felt og et økende miljøproblem, forklarer "hytteforsker" Finn Arne Jørgensen til Hytteliv.

Les også: Sjekk ut disse hyttenavnene

Nytt i Norge

Forskerne opprettet en felles liveblogg om hytter. Det er første gang dette er gjort i Norge.

Her delte forskerne erfaringer med leserne mens hyttemessen pågikk. Samtidig som grunnlaget for en ny bok ble lagt. En hyttebok som ønsker å innby til debatt og refleksjon rundt hyttetematikken.

- Vi ønsker å utforske de ulike rollene hytta har, motsetningene som kan oppstå mellom dem og hvilken rolle humaniora og samfunnsfagene kan spille i å forstå forholdet mellom hytter, miljø og samfunnsutvikling bedre, forteller Jørgensen.

Les også: Dette er en billighytte

Tverrfaglig studie

Hyttemessen i Trondheim hadde deltakelse fra over 100 leverandører og aktører .

- Det var naturlig å se nærmere på møtepunktene rundt fenomenet hytter med natur, kultur og teknologi som sentrale innganger. Hyttemessen er et godt utgangspunkt for felles forskning. Deltagerne på workshopen kan bruke messen til å samle inn materiale til egne forskningsprosjekter. Og gjennom datainnsamling på hyttemessen kan de gripe fenomener i bevegelse, i konstant utvikling, og bidra med tverrfaglige studier av komplekse aktørnettverk.

Her kan du lese forskernes bloggposter

Se video fra hyttemessen utenfor Oslo i april her.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!