Jan Ruste med brevet fra kommunen

SJOKKERENDE EIENDOMSSKATT: Jan Ruste med brevet fra kommunen hvor blant annet dette dukkehuset er taksert til 25 000 kroner. © Foto: Leif Øverland/gd.no

Det er gd.no som kan fortelle om Jan Ruste på Sel som i brev fra kommunen fikk innkrevet eiendomsskatt for hundehus, dokkehus og drivhus i hagen.

I det overraskende brevet fra kommunen står det at han har fem uthus i hagen, og at hvert av dem er taksert til 25 000 kroner. I tillegg kommer verdien av tomta og huset.

Les også: Slik skattlegges hytta

I det første brevet fra kommunen fulgte det ikke med noe grunnlag for taksten. Det måtte han be om selv.

Huseieren er forundret over hvordan småhusene på tomta er taksert.

Flyfoto?

- En kunne minst tro de hadde skrevet ut skatten på grunnlag av et flyfoto fra stor høyde, men kanskje takstfolkene har vært her. Jeg har ikke sett noen. De fem uthusene i takstbrevet må være garasjen min, uthuset, et hundehus, en dokkestue og et lite drivhus av gamle glass. Jeg kan ikke forstå det på annen måte, sier Ruste til gd.no.

Les også:

Kontroller boligskatten din

1 av 3 betaler for høy boligskatt

Nå har Jan Ruste sendt klage til kommunen, i likhet med svært mange av sine sambygdinger som mener det er gjort feil, enten på selve grunnlaget for taksten eller at de mener den er satt altfor høyt i forholdet til lignende hus i bygda, eller på grunnlag av takst fra andre enn kommunens innleide firma.

Finn billigst boliglån med vår lånekalkulator

Les også:

Test av snøspader

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!