SENSOR: Lyset skrur seg på når du er maks fem meter unna adapteren.

SENSOR: Lyset skrur seg på når du er maks fem meter unna adapteren. © Foto: Smarthome.com

Er du lei av å famle etter lysbryteren i bekmørket på loft og i kjeller?

Sparepærer med sensor er én løsning. Det får du hos mange elektronikkleverandører, blant annet hos Scanlight , Skeidar , Clas Ohlson og Biltema .

Du kan også bruke en adapter.

Bevegelsessensoren i adapteren Smarthome Screw-in Motion Sensing Light fra Smarthome fanger opp bevegelse i en radius på 360 grader, inntil fem meter unna. Man kan selv velge hvor lenge man vil at lyset skal være på, fra fem til 100 sekunder, før det skrur seg av på egen hånd.

Adapteren skrus rett i lampa som en lyspære, og så har du selve lyspæren i adapteren. Det fine med dette systemet er at du kan bruke tradisjonelle lyspærer på maks 60 Watt, eller sparepærer på maks 20 Watt.

Les også:

Styr hele huset med en konsoll (Smarthus)

For de miljøbevisste

Både sparepærer med sensor og adapter med sensor er løsnigen når man ønsker å spare strøm.

Og dette er noe nordmenn flest er dårlige på, ifølge Grønn hverdag. De påpeker at nordmenn bruker langt mer energi enn våre naboer, som også skyldes at vi lar lyset stå på.

Deres beregninger viser at en vanlig 60 Watt lyspære som står på hele tiden, bruker strøm for over 250 kroner i året. Har du flere slike lys på i tide og utide, blir det fort snakk om en del kroner. Og selvsagt unødvendig bruk av strøm.

Les også:

Riktig lys på badet

Smarte interiørtips til stua

Ny lagringsmulighet - lagrer 10 000 bilder gratis

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!