utelys utelys utelykter lykter=

ISLYKT: Hell vann i en bøtte og lot den stå over natten. Hell litt varmt vann utenpå bøtten dagen etter, slik at isen løsner fra kantene. Ta islykten forsiktig ut av bøtten og snu den på hodet over et tent stearinlys. Vips, en vakker skulptur med lys! © Laila Meyrick

Temperaturmåleren viser 12 minusgrader ute. Vi har tatt oss frem gjennom lett snødriv og upreparerte løyper med tunge sekker på ryggen. Målet er den vakre stølsgrenda Søndre Trollåsen i Valdres.

Hytta ligger der mørk og inntullet i kapper av snø. Vi skimter så vidt hundehusets tak i snøen. Naturen får gå sin gang, tenker vi, og hilser det lille huset velkommen tilbake til våren.

Det er i ferd med å mørkne, og de små snøkrystallene blinker i snøens mangfoldige kapper som er skapt av vinden.

Vi vil at våre gjester skal få en varm velkomst når de kommer til oss litt senere på kvelden. Derfor tenner vi mange lykter i ulike størrelser og fasonger, noe som skaper en god stemning. Selvkomponerte lykter sammen med nyinnkjøpte gjør at det blir en spennende kontrast langs den oppmåkte stien inn til hytta.

utelys utelykter lykter

LYSVEIEN TIL HYTTA: Spa ut en sti dine gjester kan ta seg trygt frem på, og gi dem en lysopplevelse på vei til hytta. © Laila Meyrick

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!