«The Living Room House» er et allerede berømt og prisbelønnet prosjekt fra det Frankfurt-baserte arkitektkontoret Seifert-Stoeckmann. Huset er et eksperiment, og intensjonen er å viske ut forskjellen mellom det private og det offentlige, og å leke med dagens oppfatning av hvor faste rammer et hus skal ha - som hva som er innendørs og hva som er ute. Dette er en av de mest spennende privatboliger vi har sett på veldig lenge.

Living Room=

Loftet med mange åpninger til lyset. © Formalhaut

Huset har 52 vinduer fordelt fra grunnivå og opp tre etasjer, og hele utsiden er dekket med perforerte aluminiumsplater. Første etasje heter Stone level, der stein og betong skal forsterke følelsen av å høre til bakkefundamentet. Neste etasje er Box level, og er beregnet som soveværelse. Det som gjør denne etasjen lettere genial, er at hele etasjen kan trekkes ut som en skuff. Når det er fint vær, kan en således velge å sove ute under åpen himmel! Øverste etasje er kalt Deck level. Dette er en observasjonsetasje med rom for ro og meditasjon, med fokus på å kunne oppleve lyset på optimal manér - en meget viktig faktor for arkitektene.

Mer info og bilder får du på www.formalhaut.de .

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!