Begrunnelsen for kuttene er utviklingen i pengemarkedsrenten og signalene fra dagens rentemøte i Norges Banks hovedstyre.

- Pengemarkedsrentene har sunket mye den siste uken, og i dag har Norges Bank besluttet å kutte styringsrenten med 1,75 prosentpoeng. Det er positivt for våre boliglånskunder. Derfor setter Nordea ned boliglånsrenten med hele 1,75 prosentpoeng, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge, Anne Stärk-Johansen.

- Denne nedgangen og de klare forventningene om ytterligere rentenedgang gjør at vi nok en gang er raske med å sette ned renten til våre kunder, sier konserndirektør for personmarkedet i DnB NOR, Åsmund Skår.

DnB Nor kuttet tidligere i måneden renten med ett prosentpoeng. Dagens kutt er på 0,85. Det innebærer at deres beste rente er på 4,6 prosent, mens Nordeas ligger på 4,65.

Nordeas renteendring vil gjelde fra 22. desember for nye lån, mens tilsvarende innslagsdato hos DnB NOR er 25. januar.

Les også: Gjedrem kutter kraftig

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!