Problemet er velkjent i boliger med loftsetasje og trapp: Hvordan få mulighet til avskjerming og privatliv, og samtidig kunne bevege seg enkelt mellom etasjene?

Løsningen ble en hybrid mellom dør og loftsluke. Loftet er preget av rå flater; oljet furugulv og en grovpusset murvegg. Det var derfor ikke stedet for verken finpolerte materialer og eller eksklusiv elektronikk. En plate i kryssfiner, en vaier, tre taljer og et lodd hørte derimot naturlig hjemme i dette miljøet.

Spesialtilpasset

Platen er spesialtilskåret for å dekke åpningen mellom etasjene og er forankret til gulvet med tre hengsler. Vaieren, som er festet i platen på to steder, ledes gjennom tre veggfestede taljer og ender i et lodd. Enten man kommer nedenfra eller ovenfra, kan platen åpnes med lillefingerkrefter. Vekten av loddet sørger for at platen står åpen inntil man igjen må til med lillefingeren. Den rimelige løsningen sørger for at man kan lukke etasjen sin like lett som man lukker en dør.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!