De matvarene som betegnes som "medisinske" for den enkelte blodtype kan man velge fritt av. Det finnes også en liste over matvarer som man bør unngå. Mat som ikke står på noen av disse listene kan man regne med er nøytrale - det vil si at man kan spise eller ikke spise dem ettersom man ønsker.

Her kan du sjekke listen over de medisinske matvarene og de man bør unngå hvis man har blodtype A. Vi gjør oppmerksom på at teorien bak blodtypedietten og diettens helsemessige effekter ikke er allment akseptert.

Medisinske matvarer for blodtype A

Men dette bør du unngå:

  • Abbor
  • Adukibønner
  • Alfaalfaspirer
  • Ananas
  • Aprikos
  • Artiskokk
  • Azukibønner
  • Bjørnebær
  • Bladkål
  • Blåbær
  • Bokhvete
  • Bokhvetenudler
  • Boysenbær
  • Breiflabb
  • Brokkoli
  • Byggmalt
  • Escarolesalat
  • Esekielbrød
  • Essenerbrød
  • Fikener
  • Ginseng
  • Grapefrukt
  • Gresskar
  • Gresskarfrø
  • Grønn te
  • Grønne bønner
  • Grønnkål
  • Gulrot
  • Hagtorn
  • Havre og havremel
  • Hvetemel av spiret hvete
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Johannesurt
  • Jordskokk
  • Jordskokkpasta
  • Kaffe
  • Kamille
  • Karpe
  • Kirsebær
  • Korallbars
  • Laks
  • Linfrøolje
  • Linser
  • Løk
  • Løvetannblader
  • Makrell
  • Mangold/spinat
  • Melasse
  • Miso
  • Neper
  • Nype
  • Olivenolje
  • Pastinakk
  • Peanøtter
  • Peanøttsmør
  • Pepperrot
  • Persille
  • Plummer
  • Purre
  • Ris og rismel
  • Riskaker
  • Romersk salat
  • Rugmel
  • Rødbetblader
  • Rødvin
  • Sardin
  • Sennep
  • Sik
  • Sitroner
  • Snegler
  • Solhatt
  • Soyabønner
  • Soyamelbrød
  • Soyamelk
  • Soyaolje
  • Soyaost
  • Soyasaus
  • Svarte bønner
  • Svisker
  • Tofu
  • Torsk/skrei
  • Ørret
  • Akkar/blekksprut
  • Alle typer kjøtt, innmat og fugl
  • Alle typer melk og ost unntatt soyamelk og soyaost
  • Ansjos
  • Appelsin
  • Auberginer
  • Banan
  • Barrakuda
  • Beluga
  • Blåskjell
  • Boller
  • Bomullsfrøolje
  • Brennevin
  • Brus
  • Cashewnøtter
  • Cayennepepper
  • Club soda
  • Durumhvete
  • Eddik
  • Farris
  • Firkornsbrød
  • Flyndre
  • Flyndre
  • Froskelår
  • Gelatin
  • Granola
  • Havskilpadde
  • Hellefisk/kveite
  • Hodekål
  • Honningmelon
  • Hummer
  • Hvetegryn, kli og hvetemel
  • Kaker
  • Kamskjell
  • Kapers
  • Kaviar
  • Ketchup
  • Kidneybønner
  • Kikerter
  • Kinakål
  • Kokosnøtt
  • Kolje/hyse
  • Krabbe
  • Kreps
  • Lettbrus
  • Limabønner
  • Lysing
  • Maisolje
  • Majones
  • Mandarin
  • Mango
  • Muffins
  • Muslinger
  • Müsli
  • Oliven
  • Papaya
  • Paprika
  • Paranøtter
  • Peanøttolje
  • Pepper
  • Pickles
  • Pistasjenøtter
  • Poteter
  • Potetmel
  • Pumpernickel
  • Rabarbra
  • Reker
  • Relish
  • Røde bønner
  • Rødkløver
  • Rødkål
  • Røkelaks
  • Saflorolje
  • Semulegryn
  • Sesamfrøolje
  • Sild
  • Sjampignon
  • Spinatpasta
  • Steinbit
  • Sursild
  • Svart te
  • Søtningsmidler
  • Søtpoteter
  • Tomater
  • Yams
  • Øl
  • Østers
  • Ål
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!