- Vi opplever at unge er mer opptatt av å trygge sine større investeringer enn de eldre boligkjøperne, sier adm. dir. Johan Dolven i HELP Forsikring.

- Det er naturligvis mange unge som er i etableringsfasen, men vi hadde trodd at boligkjøpere med en viss erfaring i livet ville sikre seg bedre ved boligkjøp. Vi har sett en klar tendens til at unge er overrepresentert blant våre kunder, og tendensen vedvarer, sier Dolven.

Totalt har HELP Forsikring håndtert mer enn 1800 klagesaker siden de startet med boligkjøpsforsikring i 2006.

- Heldigvis løses de fleste sakene utenom rettsapparatet, legger Dolven til.

40 % har feil eller mangler

Hele 4 av 10 boliger har feil eller mangler som blir oppdaget etter overtagelse og ofte ender kjøper i konflikt med selger, i følge en pressemelding fra HELP. En boligkjøperforsikring gir kjøperen gratis advokathjelp i fem år etter gjennomført boligkjøp. Enkelte selskaper yter hjelp uavhengig av om det har oppstått en konflikt eller ikke.

Mindre risikovillige

- Unge boligkjøpere i dag har stram økonomi, og de er dermed mindre villige til å ta en risiko ved kjøp. Unge er jo også mer uerfarne som boligkjøpere generelt, sier daglig leder i analysebyrået Opinion, Ola Gaute Aas Askheim.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!