Til tross for en halvering av boligbyggingen de siste tre måneder, lar ikke OBOS seg skremme.

OBOS trapper opp byggingen, selv om de for tiden kun selger én bolig per uke i snitt. OBOS har nå ca. 1200 boliger under oppføring hvorav 450 står uten kjøper, i følge DN.

Tror markedet snur

Informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS er optimistisk:

- Flesteparten av disse boligene står ikke ferdig før i 2009, og vi har tro på at markedet snur. Vi har økonomisk ryggrad til å ta denne risikoen, sier han til DN i dag.

Byggestart for usolgte

OBOS praktiserer vanligvis at minst 50 prosent av boligene skal være solgt før første spadetak settes i jorden. Likevel har utbyggeren nå vedtatt byggestart for flere borettslag i Oslo-området der en større andel av leilighetene er usolgte.

Det gjelder blant annet i Kværnerbyen i Oslo øst - et av landets største boligprosjekter - der det skal bygges 177 leiligheter i Møllerhjulet borettslag. Her er bare 39 boliger solgt til tross for at leilighetene har ligget ute siden september ifjor, i følge DN.

Priseksempel Møllerhjulet: En treroms leilighet på 86,5 kvadratmeter koster 3,2 millioner og har månedlige bokostnader på 15408,- og lån til 6,45 prosent flytende rente.

Kværnerbyen skal bygges ut til 1800 leiligheter innen 2015.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!