Geir Kristian Lund

Utsikt hjelper ikke på prisen

Men det gjør låsbar bakgård. Sjekk hva som påvirker prisen på leiligheten din.

Boligprisene vil fortsette å stige i årene som kommer, i følge den dagsferske rapporten "Økonomiske utsikter 2/08" fra DNB Nor Markets, skriver Dagens Næringsliv. Selv om tall fra Norsk Eiendomsmeglerforbund viser 3 prosent fall i prisene fra juni til januar, viser den siste tidens stigning at det igjen er det grunnlag for ny oppgang i år, mener ekspertene i DNB Nor.

På grunn av økt flytting, nye låneordninger og økt standard på boligene er det vanskelig å konkludere med at boligprisene er kunstig høye, mener analytikerne i DnB Nor.

De sier boligprisene er godt forankret i fundamentale forhold, men at prisveksten skal ned fra tidligere år.

- Det er grunnlag for ny oppgang i boligprisene i år, heter det i rapporten.

- I gjennomsnitt venter vi at prisene i 2008 vil ligge på samme nivå som i fjor. Lengre frem venter vi at boligprisveksten vil være mer i tråd med inntektsveksten, skriver meglerhuset.

Dermed vil en bolig som nå er verdt to millioner kroner stige til 2,265 millioner kroner om tre år, skriver Dagens Næringsliv.

Når det gjelder renten, antar DnB Nor Markets at toppen nås på onsdag. Deretter skal den ned.

- Dersom Norges Bank hever renten onsdag, blir det den siste renteøkningen på lang tid, heter det i rapporten.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!