Vi skal bygge bokhylle langs en vegg i stua, og lurer på hva slags teknikk man skal bruke for at det skal bli et pent resultat uten for mange synlige skruer?

Det er mange måter å løse det på. Du trenger ikke bruke en eneste skrue, eller du kan skru så skruene ikke synes. Begge metodene krever en del verktøy.

En måte å gjøre det på er og tappe hyllene i hverandre, det vil si å skjære ut et spor i vangen som skal holde hyllen, og deretter træ hyllen inn i sporet. Ha først trelim i sporet. Bruk en håndfres til å lage sporet i vangen. Dette er en ganske komplisert måte å gjøre det på, men resultatet blir bra.

Det er enklere å lage mindre seksjoner som du monterer sammen. Lag først flere firkantrammer og skru dem sammen. Bor hull til metalltapper som hyllene skal hvile på. Da står du friere hvis du senere ønsker å ha hyllene plassert annerledes. Det er omtrent på samme måte som oppbyggingen av Ikeamøbler.

Uansett hvilken metode du velger lønner det seg å bruke en bakplate til å stive opp hele konstruksjonen.

NB: Husk at bøker er tunge, så hyllene må tåle mye vekt.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!