Test av gryter

Store sprik i kvaliteten da vi testet gryter

Terningkast 6 til bare én av 17 gryter.

GRYTA KOKER: Ulike koketid, dampløsninger, håndtak og rengjøring er momenter som skiller mellom grytene i denne testen.
GRYTA KOKER: Ulike koketid, dampløsninger, håndtak og rengjøring er momenter som skiller mellom grytene i denne testen. Foto: Øyvind Lie
Sist oppdatert

Om testen:

I testpanelet satt Morten Leiren og Jan Mårtensson. De er begge kokker og jobber til daglig hos Fjelberg Fisk & Vilt. Leiren har gått i lære på Grand Hotell og har jobbet på flere av Oslos bedre restauranter. Mårtensson har tidligere vært kjøkkensjef på Stortorvet Gjestgiveri.

Alle grytene ble testet ved å koke opp vann (vi brukte samme forhold for alle grytene; 1 dl per diameter) for å sjekke koketid, hvordan grytene oppførte seg under koking av vann med lokk, om håndtakene var gode å holde i/ble veldig varme under koking og hvordan det opplevdes å helle av vannet etter koking.

I tillegg kokte vi opp 1 dl melk i hver gryte, under middels varme, og lot det koke i 2 minutter for å se om melken brant seg lett fast i gryten. Vi så også på rengjøring av grytene i etterkant. Alle grytene er testet på samme temperatur, i like lang tid og på samme plate. Vi presiserer at det er brukt induksjon under hele testen.

Produktene er vurdert etter en skala fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen.

Denne saken ble første gang publisert 27/08 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også